Isoleer je woning

SNS Bank N.V. helpt haar klanten om energiezuinig te wonen. Ook jou willen we wijzen op de mogelijkheden. Wil je vanaf deze winter flink besparen op je energierekening door je woning te isoleren? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan bij onze partner Pluimers.

Vraag een offerte aan
Nieuwe subsidieregeling

Nieuwe subsidieregeling

Met de subsidie voor energiebesparing bespaar je ongeveer 20% op de aanschafkosten van isolatiemaatregelen. Je kunt de subsidie vanaf 15 september 2016 aanvragen via RVO.nl. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je minimaal twee verschillende soorten isolatie laten uitvoeren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan spouwmuurisolatie,  vloerisolatie of bodemisolatie.

Bespaar tot 30% op je stookkosten

Spouwmuurisolatie
Door de spouw (de ruimte tussen je binnen- en buitenmuur) op te vullen met isolatiemateriaal kun je tot wel 30% per jaar besparen op je gasrekening. Spouwmuurisolatie is een relatief lage investering die direct besparing oplevert. Per jaar bespaar je daarmee zo’n 320 m3 aan gas. Voor een gemiddelde tussenwoning (met 40 m2 aan geveloppervlak) komt dat neer op zo’n € 210 per jaar. Bij grotere huizen, bijvoorbeeld een vrijstaande woning (met een gevel van 150 m2), loopt dat al gauw op tot € 800 per jaar. De terugverdientijd is natuurlijk afhankelijk van je stookgedrag en grootte van je huis, maar binnen 4 jaar heb je deze investering al terugverdiend.

Kruipruimte isolatie
Door de bodem van de kruipruimte of de onderkant van je vloer te isoleren verliest je huis minder warmte en hoeft je ketel minder hard te stoken. Voor een gemiddelde eengezinswoning (met 57 m2 aan bodemoppervlak) is de investering € 1207. Bij de bodemisolatie wordt er een laag isolerende EPS parels in de kruipruimte onder je vloer geblazen. Daarmee bespaar je met een gemiddelde eengezinswoning ruim 230 m3 gas per jaar. Dat scheelt al snel zo’n € 150 per jaar op je energierekening!

Vraag een offerte aan