Slimwoner met twee linkerhanden

Acht jaar geleden zat ik op de bank, naast mijn vrouw die zwanger was van ons eerste kind. We hadden het over de vele dingen die verantwoordelijke aanstaande ouders nu eigenlijk zouden moeten doen. Geleidelijk kreeg de koude vloer in onze sfeervolle jaren-dertig-woning invloed op mijn voeten. En opeens zag ik voor me dat onze lieve mollige baby straks verkleumd rond zou kruipen op een ijskoude vloer. De volgende dag hebben we direct vloerisolatie besteld.

Drie jaar later was er een tweede kind in aantocht en gingen we verhuizen. Geboren met twee linkerhanden zag ik behoorlijk op tegen het babyproof maken van ons huis. Toen ontdekte ik… de babyproofers. Een jong bedrijf dat voorreed en in enkele uren je hele huis babyproof maakt: traphekjes, deurdrangers, stopcontactbeschermers. Ideaal.

Die beelden heb ik steeds voor ogen bij energiebesparing. Alles begint bij wooncomfort: een belangrijk deel van ons leven speelt zich thuis af, dus hoe fijner je huis hoe beter. Vervolgens moet het zo makkelijk mogelijk zijn: geen zorgen over prijs, kwaliteit en geen gedoe met ingewikkelde websites en techniek.

Daarom wijst Natuur & Milieu je de weg naar energiebesparing. Wij willen mensen stap voor stap helpen om hun huis comfortabeler te maken, hun energierekening te verlagen en het milieu te sparen. De positieve effecten zijn groot en er zijn eigenlijk geen redenen om het niet te doen. Wie geniet er nou van een tochtig huis en een hoge energierekening? Ik hoop dat mijn kinderen later, als baby’s misschien bij hen over de vloer kruipen, verwonderd terugkijken op de tijd dat je het nog normaal vond dat je huis energie kost in plaats van oplevert. Heel Nederland is dan natuurlijk al lang een Slimwoner.

Door Olof van der Gaag, voormalig directeur Campagnes bij Natuur & Milieu

Terug naar testimonials

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor