Spouwmuurisolatie? Zij gingen jou voor

Overweeg je een offerte aan te vragen voor bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, maar ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen? Lees hier de verhalen van de personen die je voorgingen bij onze eerste collectieve inkoopactie voor spouwmuurisolatie.

Interview met Wilma van der Schaaf (46), Groningen

Waarom heb je meegedaan?

“We hebben om verschillende redenen meegedaan. We merkten al langere tijd dat er wat kou van de muren kwam en daarnaast wilden we zuiniger gaan stoken en ons huis wat energiezuiniger inrichten. Toen we afgelopen zomer op de radio een spotje over spouwmuurisolatie voorbij hoorden komen, hebben we een kijkje genomen op de Slimwoner internetpagina en een vrijblijvende offerte aangevraagd.”

Hoe vond je het voortraject?

“Toen we de offerte ontvingen werd ons pas duidelijk dat deze was gemaakt op basis van foto’s die van ons huis waren genomen. In eerste instantie vonden wij het wat gek dat deze foto’s zonder voorafgaand overleg waren gemaakt. Hier heb ik nog contact over opgenomen met Nederland Isoleert. Het hele traject verliep gewoon zo soepel dat ik soms niet helemaal vertrouwde. We hadden alles geregeld via internet en er was tussendoor niet veel persoonlijk contact met Nederland Isoleert. Maar achteraf blijkt het allemaal heel goed te zijn gelopen en zijn we heel blij met dat het allemaal zo snel en gemakkelijk geregeld was.”

Hoe vond je de uitvoering?

“Dit verliep precies zoals afgesproken. Nederland isoleert was er op het afgesproken tijdstip en de isolatie verliep sneller dan gedacht. We wonen in een tussenwoning en er was ook isolatiemateriaal meegebracht voor de ruimte tussen ons huis en dat van de buren. De gaten waardoor het isolatiemateriaal is aangebracht zijn netjes gedicht en zie je bijna niet meer terug. Alles is ook netjes achtergelaten. Kortom, we zijn hier heel tevreden over.”

Hoe bevalt het nu?

“In de periode dat we de spouwmuurisolatie hebben laten aanbrengen, hebben we ook een nieuwe kachel in de woonkamer gekregen. Samen betekent dit dat ons gasverbruik enorm is verminderd. We merken duidelijk dat er minder warmte verloren gaat en dat er minder kou van de muren afkomt. Onze kachel gaat twee à drie keer per dag aan en geeft lang warmte af die ook lang blijft hangen. Op een enkele plek in ons huis merken we dat de warmte wat meer de kans krijgt om weg te lekken, zoals de plekken waar we nog enkel glas hebben of waar het kattenluikje zit. Dit valt extra op nu de rest van het huis zo goed geïsoleerd is.”

Heb je nog tips voor mensen die spouwmuurisolatie overwegen?

“Het enige wat mij echt heel erg opviel is dat zo snel klaar was. We hadden verwacht dat het veel meer gedoe zou zijn maar het was allemaal in een vloek en een zucht gedaan. Op dag van de isolatie liep alles ook zo gesmeerd. Soms kun je flink aanhikken tegen dit soort dingen maar dat was achteraf helemaal niet nodig. Mijn tip is dus eigenlijk: kijk er niet te veel tegenop want het is zo gedaan.”

Interview met Liesbeth van der Veen, Amersfoort

Waarom heb  je meegedaan?

“Mijn man en ik wonen in een huis uit 1966 waar we veel waarde aan hechten. Maar ook het milieu ligt ons na aan het hart. We hebben een groot gezin en om onze gezamenlijke footprint zo laag mogelijk te houden vonden we dit een stap in de goede richting. Spouwmuurisolatie zou een lager gasverbruik betekenen en is daardoor ook nog eens goed voor onze portemonnee. Om die redenen besloten we ons in te schrijven voor de actie voor spouwmuurisolatie.

Het prettige is dat Natuur & Milieu al het voorwerk al voor ons had gedaan. We waren geen tijd kwijt aan het opvragen van offertes en de onderhandeling over de prijs en het materiaal was al voor ons geregeld. Het enige dat wij nog hoefden te doen is ons in te schrijven en een afspraak te maken met Nederland Isoleert.”

Hoe vond je het voortraject?

“Dat verliep erg gesmeerd. In oktober hebben mijn man en ik ons ingeschreven en in januari heeft de spouwmuurisolatie plaatsgevonden. De informatie was duidelijk en we hebben alles online kunnen regelen. Wij vonden het prettig dat we de momenten waarop Nederland Isoleert bij ons thuis kwam zelf konden kiezen.

Er zijn twee afspraken geweest; een inspectiebezoek en het daadwerkelijke isolatiebezoek. Het inspectiebezoek hebben wij moeten verzetten maar dit was geen enkel probleem en hebben we ook online kunnen regelen.”

Hoe vond je de uitvoering?

“Ons huis is in januari geïsoleerd. Daar hadden wij eigenlijk geen omkijken naar. Het boren van de gaten in onze buitenmuren gaf een aantal uur wat geluidsoverlast, maar dat was dan ook het enige. Bij het aanbrengen van spouwmuurisolatie is er nauwelijks sprake van troep, omdat alles binnenin je muren wordt aangebracht. De restjes materiaal die rondslingerden werden netjes opgeruimd. We zijn hier zeer tevreden over.

Hoe bevalt het nu?

“Het grappige is dat je van de buitenkant niet ziet dat er iets veranderd is, maar het van de binnenkant gelijk merkbaar is. De woonkamer is ’s ochtends warmer dan voorheen en we zien dat de thermostaat minder hard terugloopt wanneer we de verwarming uitschakelen. Dat was echt een eye-opener! We hadden verwacht dat we pas resultaat zouden zien wanneer we de gasrekening voor ons zouden krijgen maar het is wel degelijk al veel eerder merkbaar. We hebben nog steeds een oud, huis maar dan wel in een jasje van nu en dat bevalt erg goed!”

Heb je nog tips voor mensen die spouwmuurisolatie overwegen?

“Ik zou iedereen aanraden om het te doen. Het is een eenvoudige, onzichtbare aanpassing aan je huis die gelijk merkbaar is en zich snel terugverdient. Wij zijn zo enthousiast geworden dat we nu bezig zijn met het aanvragen van offertes voor dubbelglas en vloerisolatie.”

Terug naar testimonials

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor