Isoleer je weg naar een comfortabel huis

Koel in de zomer, behaaglijk in de winter: isoleer je woning en verhoog zo het comfort van je huis!

Wil je er warmpjes bij zitten?

Een van de gemakkelijkste manieren om energie te besparen is het isoleren van je huis. In de meeste gevallen hoef je hiervoor je huis niet overhoop te halen. Bij spouwmuurisolatie ben je bijvoorbeeld met een paar kleine gaatjes in je buitenmuur klaar. Bovendien ga je direct energie en dus geld besparen. Zo heb je de investering meestal al in een paar jaar terug verdiend. Isoleer vervolgens ook je ramen, dak en vloer, om te zorgen dat er nauwelijks meer gestookte warmte of gekoelde lucht uit je woning ontsnapt.

Comfortabel energie besparen

Energie besparen in huis is slim. Want met elke energiemaatregel gaat je energierekening omlaag. Dat scheelt geld en is goed voor het milieu. Bovendien is een energiezuinig huis ook een comfortabel huis. Behaaglijk warm in de winter en nu ook aangenaam koel in de zomer: je hebt geen airco nodig, er heerst een prettig leefklimaat in je huis en zo kun je lekker koel slapen en geconcentreerd thuis werken!

Spouwmuurisolatie

Door de spouw (de ruimte tussen je binnen- en buitenmuur) op te vullen met isolatiemateriaal, kun je tot wel 30% per jaar besparen op je gasrekening. Je verhoogt ook meteen je wooncomfort; de muren worden tot wel vijf graden warmer en de tocht in huis vermindert. Deze manier van isoleren is geschikt voor woningen met een spouw die nog niet gevuld is: dat geldt vaak voor woningen die zijn gebouwd tussen 1930 en 1975. 

Spouwmuurisolatie is een lage investering die direct besparing oplevert. Per jaar bespaar je daarmee zo’n 320 m3 gas. Dat komt voor een gemiddelde tussenwoning (met 40 m2 aan geveloppervlak) neer op zo’n € 210 per jaar. Bij grotere huizen, bijvoorbeeld een vrijstaande woning (met een gevel van 150 m2), loopt dat al gauw op tot € 800 per jaar. De terugverdientijd is natuurlijk afhankelijk van je stookgedrag en grootte van je huis, maar gemiddeld heb je deze investering binnen vier jaar al terugverdiend. Jouw muren ook laten isoleren?

Bodemisolatie

Door de bodem van de kruipruimte te isoleren verliest je huis minder warmte en hoeft je ketel minder hard te stoken. Bij de bodemisolatie wordt er een laag isolerende EPS parels in de kruipruimte onder je vloer geblazen. Daarmee bespaar je met een gemiddelde eengezinswoning ruim 230 m3 gas per jaar. Dat scheelt al snel zo’n € 150 per jaar op je energierekening.

Ook wordt de luchtvochtigheid met 30% verminderd, wat zorgt voor een beter, gezonder leefklimaat in je woning. Met een laag EPS parels op de bodem van de kruipruimte voorkom je namelijk dat het daar aanwezige vocht naar boven verdampt. Je verhoogt hiermee het wooncomfort: de lucht onder je vloeren wordt droger en daardoor sneller warm. Afhankelijk van de ventilatie in je kruipruimte kan dit het comfort van je woning aanzienlijk verhogen. Jouw eigen bodemisolatie?

Vloerisolatie

Veel warmte uit je woonkamer verdwijnt door de vloer: door deze aan de onderkant te isoleren, kun je al snel veel energie besparen. Daarmee lijkt deze vorm van isoleren een beetje op bodemisolatie, maar bij vloerisolatie wordt er isolatiefolie tegen de onderkant van je vloer aangebracht. Niet in je kruipruimte dus.

De isolatie is vooral geschikt voor huizen met een kruipruimte van 55 cm hoog. Zo gebruik je met een gemiddelde eengezinswoning op jaarbasis gemiddeld bijna 350 m3 minder gas. Daarmee bespaar je zo’n € 225 per jaar op je energierekening. Je verhoogt zo de vloertemperatuur waardoor ook hier het wooncomfort toeneemt. Je huis wordt gelijkmatiger warm, waardoor er minder hard gestookt hoeft te worden. Klinkt goed? Neem je eigen vloerisolatie!

Dakisolatie

Warmte stijgt op. Als je die warmte niet wil verliezen, loont het om je dak goed te isoleren. Dit kan vaak zowel van buitenaf gebeuren als van binnenuit en gebeurt met hetzelfde materiaal als voor spouwmuren wordt gebruikt: bijvoorbeeld glaswol, steenwol of hennep. Met dakisolatie kan jaarlijks ruim 600 m3 gas worden bespaard, dat scheelt zo’n € 400 op je energierekening. Binnenkort starten we ook met een actie voor dakisolatie. Laat je dak isoleren!.

HR IsoGlas

HR IsoGlas laat bijna vijf keer minder warmte door dan enkel glas, en 2 tot 2,5 keer minder dan dubbel glas. Dat komt doordat er gas tussen dit dubbele glas zit. En dat is gunstig. Want je bespaart hiermee per vierkante meter raam 23 m3 gas, oftewel zo’n € 15 per jaar. Neem HR IsoGlass.

Mede mogelijk gemaakt door:
Kennispartner:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]