Energie besparen: dat doe je nu!

3 redenen om niet langer te wachten met het nemen van energiebesparende maatregelen. Energie besparen doe je nu.

Veel mensen schuiven het nemen van energiebesparende maatregelen zoals isolatie, het nemen van een warmtepomp of HR++ glas een tijdje voor zich uit. Dat is op zich logisch: het is op korte termijn een investering en het geeft wat werk. Maar op lange termijn verdient de investering zich meer dan terug en verhoogt het het wooncomfort aanzienlijk. Het moet er een keer van komen en wist je dat nu de perfecte tijd is om er aan te beginnen?

Nu is een goede tijd om echt te beginnen met energie besparen. En wel om deze redenen:

1. Financieel voordeel

Misschien lijkt het nemen energiebesparende maatregelen een kostbare investering. Het levert je uiteindelijk heel wat op. Alle energie die je woning verlaat, kost je geld! Met goede isolatie bijvoorbeeld kun je per jaar wel €1000,- besparen op je energierekening. Daarnaast gaat de waarde van je woning en het energielabel aanzienlijk omhoog na het aanbrengen van energiebesparende maatregelen. En met de stijgende energielasten in de toekomst zal de woningwaarde alleen maar verder stijgen.

2. Klimaat

Klimaatverandering is vooral een gevolg van de hoeveelheid CO2-uitstoot. Op dat vlak kan bijvoorbeeld isolatie een heel groot verschil maken. De meeste woningen worden nog met aardgas verwarmd. Voor iedere kuub aardgas wordt 1,7 kilo CO2 de lucht in geblazen. Een gemiddeld huis verbruikt 1600 kuub aardgas per jaar. Bij een woning die goed geïsoleerd is kan dit verbruik dalen tot 750 kuub. Dat scheelt bijna 1500 kilo CO2-uitstoot per jaar!

Daarnaast zorgt goede isolatie ervoor dat je woning geschikt is voor duurzame manieren van verwarmen, zoals een warmtepomp. Deze gebruikt alleen elektriciteit die weer kan worden opgewekt met zonnepanelen. Kortom; isolatie speelt een cruciale rol in de strijd tegen klimaatverandering.

Ik ben overtuigd. Hoe tref ik zelf energiebesparende maatregelen?

Natuur & Milieu heeft een mooi aanbod van allerlei energiebesparende maatregelen. Bekijk het aanbod en vraag vrijblijvend een offerte aan!

Naar het aanbod
Mede mogelijk gemaakt door:
Kennispartner:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]