Wat weet de gemiddelde huisbezitter over energie besparen?

Uit onderzoek blijkt dat huisbezitters nog wel wat te leren hebben over energie besparen.

Voor de landelijke overheidscampagne ‘Energie besparen doe je nu’ is onderzocht hoe woningbezitters over energie besparen denken. De uitkomst? Mensen vinden energie besparen relevant, maar ze overschatten hun kennis en onderschatten de isolatiekansen. Weet jij bijvoorbeeld het verschil tussen vloer- en bodemisolatie?

Kennis over energie besparen

4 van de 10 huiseigenaren zegt (heel) veel te weten over maatregelen die het huis energiezuiniger maken. Toch hebben zij vaak geen idee van de mogelijke besparing en kosten van isolatie. Wist je dat een slecht geïsoleerd huis per jaar gemiddeld 2200 m3 gas voor verwarming gebruikt? Dat terwijl een goed geïsoleerd huis maar 700 m3 gas per jaar verbruikt. Dat scheelt wel 975 euro op jaarbasis!

Omdat in bijna alle woningen wel iets aan isolatie of zuinige apparaten is gedaan denken mensen dat ze al energiezuinig zijn. Maar met alleen een tochtstrip kom je er natuurlijk niet. Ontdekken welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn voor jouw woning? Doe de woningtest! Je ziet ook direct welke financieringsmogelijkheden er zijn voor jouw situatie.

Doe de woningtest

Mede mogelijk gemaakt door:
Kennispartner:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]