Nog ruimte voor 145 miljoen zonnepanelen op Nederlandse daken

Er is nog ruimte voor maar liefst 145 miljoen zonnepanelen op de Nederlandse daken. Als al deze daken benut worden, kan Nederland tot wel 40% van haar elektriciteit uit de zon halen.

Er is nog ruimte voor maar liefst 145 miljoen zonnepanelen op de Nederlandse daken. Als al deze daken benut worden, kan Nederland tot wel 40% van haar elektriciteit uit de zon halen. Daarnaast levert het huishoudens jaarlijks 6 miljard euro aan besparing op de energierekening op, zo blijkt uit berekeningen van Natuur & Milieu.

“De markt voor zonnepanelen heeft zich pijlsnel ontwikkeld,” aldus Talitha Koek, woordvoerder van Natuur & Milieu, “In vijftien jaar tijd is het rendement verdubbeld en zijn de kosten ruim gehalveerd. Steeds meer huishoudens investeren dan ook in zonnepanelen. Inmiddels liggen er al ruim 6 miljoen panelen op Nederlandse daken, maar nog vele vierkante meters dak zijn onbenut. Zonde, want daar valt nog veel klimaatwinst mee te boeken.”

Zonne-energie voor iedereen

De kostprijs van zonnepanelen is lager dan ooit. Huiseigenaren verdienen de panelen tegenwoordig al terug binnen zeven jaar, terwijl de panelen wel 25 jaar mee gaan. Ook huurders, flatbewoners zonder eigen dak en mensen die de investering in eigen zonnepanelen niet kunnen of willen doen, kunnen tegenwoordig zonne-energie afnemen. Zo is het ook mogelijk om panelen te huren of om stroom af te nemen van panelen op daken van buurthuizen, sportclubs en parkeergarages.

Panelen in het zonnetje

Natuur & Milieu wil de onbenutte potentie van de Nederlandse daken ontsluiten, en is daarom een campagne gestart. Dit is het moment om te kiezen voor energie van de zon. De kosten zijn lager dan ooit en het rendement van de panelen is uitstekend. Met zonnepanelen wordt je baas over eigen energie, bespaar je flink op je energierekening en draag je bij aan een duurzame wereld. Bekijk ons aanbod.

Over de berekeningen

De berekeningen van Natuur & Milieu zijn gebaseerd op de Energievisie 2035 en cijfers van het CBS.

Mede mogelijk gemaakt door:
Kennispartner:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]