‘We besparen veel te weinig energie’

Er komen windmolens en zonnepanelen bij. Maar te weinig. Zeker omdat het energieverbruik stijgt.

Nederland moet extra inzetten op energiebesparing. Het energieverbruik is zo hoog, dat alle nieuwe windmolens en zonnepanelen nog tekort schieten om het energieverbruik voldoende groen te maken. Er zijn onder andere scherpe regels en wetten nodig. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt dat het aandeel duurzame energie in een jaar tijd met slechts slechts één procentpunt steeg, tot 5,9 procent. Het totale energieverbruik steeg vier procent.

Energiebesparing is al jarenlang een ondergeschoven kindje bij overheid, bedrijven en burgers. Opmerkelijk, want energiebesparing verdient zichzelf terug. Het afgelopen jaar is in Nederland weliswaar meer groene energie opgewekt, maar omdat we meer energie zijn gaan gebruiken, is het percentage duurzame energie nauwelijks toegenomen.

Bron: Trouw

Zelf aan de slag

Wil je weten met welke stappen jij thuis energie kunt besparen? En op welke subsidie je dan recht hebt? Doe de woningtest en ontdek welke het meest geschikt en besparend zijn voor jouw huis. Goed voor het milieu én je portemonnee!

Doe de woningtest

Mede mogelijk gemaakt door:
Kennispartner:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]