De klassieke cv-ketel verdwijnt vanaf 2021

Een coalitie van partijen uit verschillende branches wil de klassieke cv-ketel uitfaseren binnen drie jaar. Vanaf 2021 kun je als huiseigenaar je cv-ketel dan alleen nog vervangen door een hybride cv-systeem. Dat staat in een manifest van vijftien partijen uit een brede klimaatcoalitie. Woningen en andere gebouwen kunnen zo sneller verduurzamen. In Nederland zijn jaarlijks circa 350.000 cv-ketels aan vervanging toe.

Klimaatverdrag van Parijs
Om het klimaatverdrag van Parijs te kunnen realiseren en de aardgaswinning in Groningen te verlagen moet Nederland het aardgasverbruik tussen nu en 2030 fors terugdringen. Vrijwel alle gebouwen en woningen worden nu nog verwarmd op Gronings gas. Hogere rendementseisen aan nieuwe verwarmingsinstallaties zijn onvermijdelijk. De traditionele, gasgestookte installaties kunnen aan die eisen niet voldoen. Het manifest dat de brede klimaatcoalitie heeft opgesteld pleit er daarom voor al vanaf 2021 alleen nog hybride systemen, warmtepompen of andere duurzame alternatieven te plaatsen.

Doe mee aan de All Electric Challenge
Ook wij willen de omschakeling naar elektrisch verwarmde huizen stimuleren. Natuur & Milieu is daarom op zoek naar bedrijven die samen met ons de markt voor elektrisch verwarmen in beweging willen zetten. We vragen bedrijven om een product of dienst te ontwikkelen waarbij een huishouden stap-voor-stap overgaat op ‘all electric’ verwarming. Hierbij kunnen bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, isolerende maatregelen en diensten ingezet worden. Als prijs zal Natuur & Milieu helpen bij het promoten van het winnende product.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Kijk dan hier.

Mede mogelijk gemaakt door:
Kennispartner:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]