Twee winnaars All Electric Challenge

De eerste All Electric Challenge van Natuur & Milieu is gewonnen door twee partijen. Vaillant en Helena behalen de eerste plaats met een combinatie van warmteopslag en warmtevoorziening. ThermIQ, Geas, Clage, BeNext en ThermoShield winnen met een verwarmingssysteem op basis van infraroodpanelen.

De All Electric Challenge werd in februari 2018 gelanceerd voor bedrijven die het huishoudens gemakkelijk willen maken van het gas af te gaan en hiermee de omschakeling naar elektrisch verwarmde huizen stimuleren.

Uit de vijf genomineerde inzendingen, koos een jury bestaande uit Nationale Energiecommissaris Ruud Koornstra, UNETO-VNI-voorzitter Doekle Terpstra en Natuur & Milieu-directeur Marjolein Demmers uiteindelijk de winnende inzendingen. “Het is enorm inspirerend om te zien hoe bedrijven zich vol inzetten voor energietransitie, het maakte het jureren er niet makkelijker op”, aldus Marjolein Demmers.

Programmaleider Wilma Berends: “De totaaloplossing van Vaillant en Helena is erg interessant. Aan alles is gedacht: koken zonder gas, zelf je warmte en stroom opwekken uit de zon, isolatie en een elektrische warmtepomp die ruimtes en het tapwater verwarmt. Hier moeten we echt meer ervaring mee opdoen. De oplossing van ThermIQ, Geas, Clage, BeNext en ThermoShield is uitermate geschikt om kleinere woningen en appartementen met een lagere warmtevraag te verwarmen. Het is een hele duurzame oplossing als je gebruikt maakt van een groene elektriciteitsbron. Ook goede isolatie is weer belangrijk en zorgt voor een lage elektriciteitsrekening.”

Meer lezen? Klik hier.

Voor meer informatie over ThermIQ kun je hier terecht: www.thermIQ.com/allelectricchallenge
Meer informatie over Vaillant en Helena vind je hier: www.vaillant.nl

Mede mogelijk gemaakt door:
Kennispartner:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]