Banken spelen rol bij energietransitie

Energiebesparing is binnen de energietransitie misschien wel de belangrijkste pijler. Om de uitstoot van CO2 te verminderen, is energie besparen belangrijk. Hoewel we al snel wijzen naar sectoren als industrie, ligt het grootste deel van het verbruik in Nederland gewoon bij ons thuis. In de ‘gebouwde omgeving’ zoals dat genoemd wordt. In de slag om de besparing die daar te winnen valt, spelen ook de banken een rol.

Bijvoorbeeld met de opties die ze aanbieden om het consumenten zo gemakkelijk mogelijk te maken hun huis te isoleren. Zo ligt het plan op tafel om binnen het Klimaatakkoord vast te leggen dat banken een nieuwe isolatienorm straks meenemen in hun hypotheekgesprekken. Nu al kun je energiebesparende voorzieningen meefinancieren in je hypotheek. Het meefinancieren mag tot 106% van je woningwaarde. Dit kan nu bijvoorbeeld ook bij ASN Bank.

ASN Bank introduceert een nieuwe hypotheek, gericht op verduurzaming van woningen. De hypotheek wordt afgesloten met het aparte leningsdeel: ASN Duurzaam Wonen. Met dit leningtarief kun je binnen twee jaar energiebesparende maatregelen treffen in de woning. Door zowel de hypotheek als de ASN Duurzaam Wonen af te sluiten, krijg je een rentekorting op de hypotheek.

Wil je graag met iemand verder praten over de mogelijkheden voor jouw (nieuwe) woning, dan kun je terecht bij alle winkels van SNS. Zij nemen meerdere hypotheekaanbieders, waaronder de nieuwe ASN hypotheek en ASN Duurzaam Wonen, op in hun advies.

Lees meer informatie over de voorwaarden op www.asnbank.nl

Mede mogelijk gemaakt door:
Kennispartner:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]