Klimaatakkoord of niet akkoord? Dit is de klimaattafel Gebouwde omgeving

In december 2018 kwam na maanden onderhandelen Natuur & Milieu tot de conclusie dat we het huidige Ontwerp van het Klimaatakkoord niet kunnen ondersteunen. Maar wat staat er eigenlijk in dat akkoord? Wat is er nu afgesproken en wat kan er beter? We schreven er een serie blogs rond de vijf klimaattafels over waarin we antwoord geven. In de blog over de klimaattafel Gebouwde Omgeving leggen we uit hoe het zit rondom de energietransitie.  

Een transformatie van ruim 7 miljoen huizen en 1 miljoen gebouwen in Nederland: dat is waar de deelnemers van de Klimaattafel Gebouwde Omgeving zich mee bezig houden. Huizen en gebouwden worden nu nog meestal verwarmd door aardgas en zijn vaak matig geïsoleerd. Met de afspraken in het Klimaatakkoord moeten tussen nu en 2030 snel grote stappen gezet worden naar goede isolatie en duurzame verwarming. In 2030 zouden er 1,5 miljoen woningen ‘van het gas af’ moeten zijn. 

Lees de volledige blog
  • Lees meer over:
  • Blog
Mede mogelijk gemaakt door:
Kennispartner:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]