Ramen grootste achterstand bij isolatie

De meeste mensen investeren al in het isoleren van hun woning door middel van spouwmuur-, vloer- en dakisolatie. Goede raamisolatie blijft echter achter, hier valt dus nog winst te halen!

Het goed isoleren van je huis is essentieel, vooral als je er lekker warmpjes bij wil zitten. De meeste huiseigenaren weten dit en investeren dan ook in woningisolatie. Maar waar twee derde van de woningen inmiddels al goed geïsoleerde muren, vloeren en daken heeft, is bij minder dan de helft ook goed isolerend dubbelglas (HR of beter) geïnstalleerd. Ramen lopen dus achter in de renovatie.

Bij de meeste nieuwbouwwoningen is het glas in orde, maar in oudere woningen vaak niet. Ongeveer alle ramen hebben dubbel glas, maar lang niet alles is HR++.  Wilma Berends, programmaleider Energie bij Natuur & Milieu deelt haar ervaringen: “Bij onze jaren-dertig woning met dubbelglas merkten we dat dit onvoldoende isoleert. Deze maand heb ik daarom de stap gezet om vier ramen te vervangen. Het was niet simpel, want de kozijnen zijn smal en die wilden we behouden. En mijn timmerman moest op zoek naar een andere glasleverancier. Maar de aanhouder wint: sinds vorige week heb ik vier nieuwe en goed isolerende ramen. Weer een stukje duurzamer! Het dak en de vloer zijn inmiddels ook klaar, maar de spouwmuren zijn vervuild met bouwafval, waardoor het een heel gedoe is om die te isoleren. Volgend jaar hoop ik dat aan te pakken.”

Glas vervangen als het buiten hard vriest is niet zo prettig, maar van lente tot en met de herfst is het goed uit te voeren. Bij het aanbod op Slimwoner vind je HR Isoglass dat extra goed isoleert door het speciale gas wat tussen de glasplaten zit. Naast goed isolerend glas (tenminste HR), zijn ook dak-, vloer- en gevelisolatie natuurlijk ontzettend belangrijk. Niet alleen maakt het jouw woning comfortabeler, waardevoller en bespaar je op energiekosten, het maakt je woning ook geschikt voor duurzame elektrische verwarming zonder aardgas. Zo help je als woningeigenaar ook meedraaien aan de Groningse gaskraan.

Dus waarom nog wachten? Ook isolatiebedrijven gaan graag aan de slag. Henk ter Harmsel, van Pluimers Isolatie: “Pluimers en ook andere aanbieders staan te trappelen en willen graag opschalen om de woningen op tijd klaar te hebben voor de overstap naar gasloos.” Meer informatie en het aanbod van HR Isoglass vind je hier.

Mede mogelijk gemaakt door:
Kennispartner:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]