Doe de dakcheck!

Benieuwd of je dak geschikt is voor zonnepanelen voordat je een keuze maakt? We leggen het je graag uit.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op schuine en platte daken worden geïnstalleerd, zolang de dakconstructie sterk genoeg is om de zonnepanelen te kunnen dragen. Globaal geldt hiervoor dat als het dak één mens kan dragen, dan is het sterk genoeg voor zonnepanelen. Toch zijn er uitzonderingen: je kunt geen zonnepanelen plaatsen via Slimwoner als uw dak met riet bedekt is, asbest bevat of een plat dak is waarbij zachte isolatie is gebruikt als dakbedekking.

Daarnaast is het ook van belang dat er voldoende direct zonlicht op het dak komt. Als het dak in de herfst of lente voor meer dan 18 uur in schaduw is gehuld dan is het waarschijnlijk niet rendabel om zonnepanelen te plaatsen. Om deze reden is ook de oriëntatie van het dak van belang. Om rendabel te zijn moet het dak een oriëntatie hebben tussen het zuidwesten en het zuidoosten. Via Zon atlas kun je zelf kijken of het dak voldoende in de zon staat.

Denk je dat je dak geschikt is dan kun je vrijblijvend een offerte aanvragen voor zonnepanelen. Weet je het niet zeker? Geen zorgen; voordat de panelen geplaatst worden zal het dak ook nog gecheckt worden door een expert!

Mede mogelijk gemaakt door:
Kennispartner:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]