Veelgestelde vragen bodemisolatie

Heb je een vraag over ons aanbod voor bodemisolatie? We beantwoorden hier de meest gestelde vragen.

 • BODEMISOLATIE

  • Hoe werkt bodemisolatie?

   De werking van bodemisolatie berust op een natuurkundig principe: vocht zoekt altijd het koudste punt op. Ten opzichte van de verwarmde woonruimtes, is dat in een woning de bodem van de kruipruimte. Bij een temperatuurverschil boven en onder de vloer van minimaal 3ºC, zal het vocht op de bodem van de kruipruimte naar boven verdampen.

   Door een laag isolatiemateriaal op de bodem aan te brengen kan het nog aanwezige vocht wel door de laag naar beneden condenseren maar niet meer omhoog verdampen. Hierdoor wordt de woning en de kruipruimte droger, en daarmee warmer.

  • Wat is het verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie?

   Vloerisolatie wordt in de vorm van lagen isolatiefolie met luchtkussentjes ertussen tegen de onderkant van de vloer aangebracht. Bodemisolatie wordt in de vorm van EPS parels op de bodem van de kruipruimte gelegd.

   Het comfort en de besparing van vloerisolatie lijkt hoger, maar de investering erin is dat ook. Beschik je over een kruipruimte die echt nat of vochtig is? Dan is bodemisolatie het meest geschikt.

  • Is het mogelijk om bodemisolatie en vloerisolatie te combineren?

   Technisch gezien is dit mogelijk, maar wij adviseren om dit niet te doen. Het rendement op de investering is dan relatief laag en de terugverdientijd wordt langer. Daarnaast is het effect van de combinatie nauwelijks voelbaar.

  • Wat kost het om mijn huis te isoleren door middel van bodemisolatie?

   Aan de hand van de vloeroppervlakte van je woning wordt een offerte op maat gemaakt. Eventuele meerwerkkosten worden tijdens de technische schouwing ter plaatse vastgesteld.

  • Welke materiaal wordt gebruikt bij bodemisolatie?

   Onze leverancier Pluimers maakt gebruik van EPS parels, ook wel bekend als polystyreen, piepschuim of tempex.

  • Bij welke vloersoorten kan bodemisolatie worden toegepast?

   Zowel bij houten vloeren als bij betonnen vloeren kan bodemisolatie worden toegepast en is het zeer effectief. In de praktijk blijkt het effect bij houten vloeren sneller merkbaar te zijn.

  • Hoe wordt bodemisolatie aangebracht?

   Pluimers werkt met EPS parels. Deze parels worden onder luchtdruk op de bodem van je kruipruimte geblazen. De laagdikte is veelal zo’n 35 cm, maar hangt eveneens af van het door het gewenste comfort en de gewenste isolatiewaarde. Het aanbrengen vergt geen verbouwingen, maakt geen schade en is binnen één dag gebeurd.

  • Hoe lang blijven de producten werkzaam?

   Onder normale omstandigheden gaat het een leven lang mee. Het materiaal is ongevoelig voor vocht en schimmel en behoudt zijn structuur en vorm. Inmiddels worden de producten al langer dan 15 jaar gebruikt en nog steeds met veel succes.

  • Hoe hoog moet mijn kruipruimte minimaal zijn voor bodemisolatie?

   De kruipruimte moet hiervoor minimaal 35 cm hoog zijn.

  • Blijft de kruipruimte wel toegankelijk?

   Zeker! De parels vormen geen vaste massa, dit is dus eenvoudig aan de kant te schuiven. Je kan je dus eenvoudig door het materiaal heen bewegen en je hebt dus nog toegang tot bestaande leidingen en kabels.

  • Mijn kruipruimte is geventileerd, maakt dat uit?

   Er is bij het bepalen van de isolatiewaarde rekening gehouden met de luchtlaag die er nog tussen het materiaal en de onderkant van de vloer zit. De bestaande ventilatie heeft dus geen invloed op de mogelijk te behalen besparing en of het wel of niet aangebracht kan worden.

  • Er staat veel water in mijn kruipruimte, kan ik deze toch laten isoleren?

   Juist wanneer je een natte kruipruimte hebt, werken de parels optimaal. Het materiaal blijft drijven op het water en het neemt geen vocht op. De werkzame principes blijven dus ook gelden bij natte omstandigheden. De onderkant van je vloer zal dus droog worden en blijven.

  • Zijn er gezondheidsrisico’s aan het aanbrengen van het isolatiemateriaal?

   De parels zijn gemaakt uit schoon polystyreen en worden geproduceerd uit 100% gerecycled schoon polystyreen. Er zijn aan dit isolatieproduct geen gezondheidsrisico’s verbonden; ook aan de productie ervan niet.

  • Zijn er kosten verbonden aan het aanvragen van een offerte?

   Als je na het ondertekenen van je offerte en na de wettelijke bedenktijd van 14 dagen alsnog afziet van de offerte, betaal je annuleringskosten. Deze kosten bedragen €350,-

Mede mogelijk gemaakt door:
Kennispartner:
 • sponsor
 • sponsor
 • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]