Veelgestelde vragen Natuur & Milieu

Heb je een vraag over Natuur & Milieu en waarom wij deze website zijn gestart? We beantwoorden de meest gestelde vragen hieronder.

 • Over energie besparen met Natuur & Milieu

  • Wie, wat, waarom?

   Energie besparen in huis is slim. Want met elke besparingsmaatregel gaat je energierekening omlaag. Dat scheelt geld en is goed voor het milieu. Bovendien is een energiezuinig huis ook een comfortabel huis. Behaaglijk warm in de winter en aangenaam koel in de zomer.

   Maar waar moet je beginnen? Wat zijn de quick wins? Wat levert de grootste besparing op? En hoe weet je zeker dat je een goede deal hebt bij een partij die echt duurzaam is?

   Natuur & Milieu wijst je graag de weg. Met gefundeerd en vooral onafhankelijk advies. Door het je gemakkelijk te maken en regelwerk uit handen te nemen. En door een uitstekend aanbod uit te onderhandelen bij betrouwbare partijen.

  • Waarom richt Natuur & Milieu zich op energiebesparing?

   Natuur & Milieu werkt aan een gezonde, duurzame en mooie wereld. Een wereld waarin je prettig, comfortabel en duurzaam woont. Voor de verduurzaming van Nederland is het van groot belang om minder aardgas (en kolen) te gebruiken. Dat kan als huishoudens en bedrijven veel zuiniger omgaan met energie en zelf schone energie opwekken.

   We willen dat zoveel mogelijk mensen meedoen met een milieuvriendelijke leefstijl. Dus maken we het je gemakkelijk. Bovendien geven wij onafhankelijk advies en weet je zeker dat je echt duurzaam bezig bent. Dat geeft een goed gevoel.

  • Wat regelt Natuur & Milieu voor mij?

   We helpen consumenten door al het regelwerk voor ze uit handen te nemen: je hoeft zelf niet meer offertes op te vragen, kwaliteit te checken, de leverancier te controleren, te onderhandelen over de prijs en tenslotte niet onbelangrijk: de duurzaamheid van het product te checken.

   Energiemaatregelen nemen met Natuur & Milieu is gemakkelijk. Op deze website ontdek je snel welke maatregelen het meeste opleveren. Wij geven je ook onafhankelijk advies over de ‘energiestap’ die je het beste als eerste kunt maken. Uiteraard passend bij jouw woonsituatie.

   Natuurlijk kies je het liefst voor de beste kwaliteit. De nieuwste techniek en de laatste inzichten. Maar je wilt ook niet te veel betalen. En je wil zeker weten dat je te maken krijgt met een betrouwbare partij die echt duurzaam werkt.

   Van de offerte tot de installatie, Natuur & Milieu zorgt ervoor dat alles goed geregeld is. Dus geen rompslomp. Zo weet je zeker dat je een goede deal hebt. Wij selecteren onze leveranciers zorgvuldig. Bovendien kopen we collectief in, zodat we een uitstekende prijs bieden.

  • Wat gaat Natuur & Milieu dan precies doen?

   Natuur & Milieu informeert consumenten over energiebesparing, licht toe waarom het zo belangrijk is om energiebesparende maatregelen te treffen en wat voor effecten dit verduurzamen heeft op het milieu. Meer over de visie van Natuur & Milieu is te lezen bij Onze drijfveer. Daarnaast laten we mensen met handige tips en het gratis e-boek zien hoe makkelijk het kan zijn om zelf in een handomdraai het huishouden duurzamer in te richten.

   Samen met bedrijven ontwikkelt Natuur & Milieu daarnaast een aanbod voor consumenten om energie te besparen: van isolatiemateriaal tot energiezuinige huishoudelijke apparaten en verlichting. Natuur & Milieu maakt met bedrijven afspraken over prijs en kwaliteit en kan daardoor aantrekkelijke aanbiedingen doen aan consumenten: goede materialen tegen een scherpe prijs en ook nog eens alles voor je geregeld. Het hele jaar door kun je gebruik maken van deze deals.

   Sommige aanbiedingen zijn specifiek voor woningeigenaren. Van andere aanbiedingen kan iedereen gebruik maken, bijvoorbeeld de aanschaf van tochtstrips en radiatorfolie.

  • Met welke partijen werkt Natuur & Milieu samen in deze campagne?

   Slimwoner.nl is een initiatief van Natuur & Milieu. SNS Bank, BLG Wonen, de ASN Bank, Greenchoice zijn als hoofdpartners verbonden aan Slimwoner. Daarnaast werken we samen met leveranciers, die de aanbiedingen leveren. Zo levert Pluimers de spouwmuur-, bodem-,  glas-, vloer-, dak,- en zoldervloerisolatie.

  • Ontvangt Natuur & Milieu geld voor deze campagne?

   Ja. Natuur & Milieu hecht er veel waarde aan dat de aanbiedingen goed scoren op klantvriendelijkheid, kwaliteit en duurzaamheid. Met veel zorg selecteerden we geschikte leveranciers en sturen deze aan.

   Daarnaast leggen we de kwaliteitsafspraken met de leverancier juridisch vast, organiseren we steekproefsgewijs onafhankelijke inspecties en beantwoorden wij publieksvragen over de actie. Ook maken en onderhouden wij de actiewebsite en adverteren we onder andere op radio en via online kanalen.

   Ten behoeve hiervan ontvangt Natuur & Milieu een vergoeding van de hoofdpartners. Per geworven klant krijgt Natuur & Milieu een vaste onkostenvergoeding, die wordt betaald door de leveranciers.

Mede mogelijk gemaakt door:
Kennispartner:
 • sponsor
 • sponsor
 • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]