Veelgestelde vragen Vloerisolatie

Heb je een vraag over vloerisolatie en ons aanbod voor vloerisolatie? We beantwoorden hier de meest gestelde vragen.

 • VLOERISOLATIE

  • Hoe werkt vloerisolatie?

   Het materiaal voor vloerisolatie bestaat uit meerdere lagen isolatiefolie afgewisseld met luchtkussens. De isolatiefolie bestaat voor meer dan 98% uit polyethyleen.

   Polyethyleen is vanuit milieuoogpunt één van de meest vriendelijke en duurzame materialen. Op het polyethyleen wordt aluminium opgedampt. Het opgedampte aluminium legering zorgt voor 97% terugkaatsing van warmtestraling terug in de richting waar het vandaan komt onafhankelijk van de eigen temperatuur. In de isolatiefolie wordt heel minimaal aluminium gebruikt, terwijl de mate van terugkaatsing gelijk is aan dikker aluminium.

   De luchtkussens tussen de lagen isolatiefolie zorgen voor een geleidelijke afname van de temperatuur per laag, wat resulteert in een lager verlies van warmte door luchtstroming en doorstraling.

  • Welke materiaal wordt gebruikt bij vloerisolatie?

   Onze leverancier Nederland Isoleert werkt met isolatiefolie van Isobooster. Het hoogwaardige en innovatieve isolatiemateriaal bestaat uit meerdere lagen isolatiefolie (meer dan 98% polyethyleen) afgewisseld met luchtkussens.

  • Wat kost het om mijn huis te isoleren door middel van vloerisolatie?

   Aan de hand van de vloeroppervlakte van je woning wordt een offerte op maat gemaakt. Eventuele meerwerkkosten worden tijdens de technische schouwing ter plaatse vastgesteld.

  • Wat is het verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie?

   Vloerisolatie wordt in de vorm van lagen isolatiefolie met luchtkussentjes ertussen tegen de onderkant van de vloer aangebracht. Bodemisolatie wordt in de vorm van EPS parels op de bodem van de kruipruimte gelegd.

   Het comfort en de besparing van vloerisolatie lijkt hoger, maar de investering erin is dat ook. Beschik je over een kruipruimte die echt nat of vochtig is? Dan is bodemisolatie het meest geschikt.

  • Kan ik subsidie krijgen?

   Er bestaat sinds kort een nieuwe landelijke subsidie voor energiebesparing. Daarmee bespaar je ongeveer 20% op de aanschafkosten van isolatiemaatregelen. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je minimaal twee verschillende soorten isolatie laten uitvoeren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak, gevel, vloer of bodem, spouwmuur en ramen. Je kunt de subsidie aanvragen via RVO.nl. Onze subsidiechecklist kan je daarbij helpen.

   In een aantal gemeentes en provincies zijn er extra subsidiepotjes voor isolatie. Misschien kom je daarvoor in aanmerking. Onze isolatieleverancier Nederland Isoleert heeft een subsidieservice die je hierbij helpt. Je kunt onze Woningtest invullen om te zien of je voor subsidie in aanmerking komt. Nederland Isoleert doet dit ook en geeft zelfs de offerte uit op voorbehoud van subsidie.

  • Is het mogelijk om bodemisolatie en vloerisolatie te combineren?

   Technisch gezien is dit mogelijk, maar wij adviseren om dit niet te doen. Het rendement op de investering is dan relatief laag en de terugverdientijd wordt langer. Daarnaast is het effect van de combinatie nauwelijks voelbaar.

  • Bij welke vloersoorten kan vloerisolatie worden toegepast?

   Zowel bij houten vloeren als bij betonnen vloeren kan vloerisolatie worden toegepast en is het zeer effectief. In de praktijk blijkt het effect bij houten vloeren sneller merkbaar te zijn.

  • Hoe wordt vloerisolatie aangebracht?

   Vloerisolatie wordt aangebracht tegen de onderkant van de vloer. Die kan zowel van beton zijn als van hout. De isolatie wordt aangebracht door middel van tape en eventuele andere bevestigingsmaterialen.

  • Hoe hoog moet mijn kruipruimte minimaal zijn voor vloerisolatie?

   De kruipruimte moet hiervoor minimaal 50 cm hoog zijn.

  • Blijft de kruipruimte wel toegankelijk?

   Ja. Vloerisolatie wordt aangebracht tegen de onderkant van de vloer waardoor de kruipruimte toegankelijk blijft.

  • Hoe lang blijven de producten werkzaam?

   Onder normale omstandigheden gaan deze isolatiematerialen een leven lang mee. Het is ongevoelig voor vocht en schimmel en behoudt zijn structuur en vorm.

Mede mogelijk gemaakt door:
 • sponsor
 • sponsor
 • sponsor