Veelgestelde vragen 100% zonnestroom

De meest gestelde vragen hebben we al voor je beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

 • 100% zonnestroom van Greenchoice

  • Met wie sluit ik een contract af?

   Als je via Slimwoner kiest voor 100% Zonnestroom wordt dit geleverd door groene energieleverancier Greenchoice. Zij leveren al vanaf 2001 groene stroom en bosgecompenseerd gas aan hun, inmiddels, ruim 400.000 klanten. Greenchoice is in 2015 én 2016 door de Consumentenbond verkozen tot ‘Beste Energieleverancier van Nederland”.

  • Waarom organiseert Natuur & Milieu dit aanbod?

   Natuur & Milieu werkt samen met mensen, bedrijven en overheden aan een gezonde en duurzame wereld. We zoeken en bieden oplossingen die een duurzaam leven leuk en makkelijk maken.

   Na honderdvijftig jaar afhankelijk te zijn geweest van fossiele brandstoffen en elektriciteit uit grote energiecentrales stappen we over op hernieuwbare energie, die veel vaker dan nu lokaal wordt opgewekt. Dit is hard nodig om de uitstoot van broeikasgassen drastisch terug te brengen en schadelijke klimaatverandering te voorkomen. Om een bijdrage te leveren aan de transitie richting hernieuwbare, lokaal opgewekte energie organiseert Natuur & Milieu dit aanbod. Met zonnestroom kunnen mensen zelf bijdragen aan meer duurzame energie. Met het aanbod wil Natuur & Milieu mensen stimuleren om voor zonnestroom te kiezen.

  • Waar wordt de zonnestroom die ik geleverd krijg, opgewekt?

   De zonnestroom van dit product komt van een mix van honderden daken in Nederland. Het is op voorhand niet precies te zeggen waar het vandaan komt. Maar het is sowieso zonne-energie van eigen bodem. En een deel komt van het eigen park van Greenchoice, een van de grootste publieke zonneparken van Nederland: ZonneWIJde in Breda. Dit park verzorgt ieder jaar ca 450 huishoudens van groene stroom.

  • Met welke partijen werkt Natuur & Milieu samen in deze campagne?

   Zonnestroom wordt geleverd via onze partner Greenchoice.

  • Voor hoeveel jaar is het contract/tarief?

   Als je kiest voor 100% zonnestroom dan sluit je een contract voor 3 jaar af bij Greenchoice. Zo ben je 3 jaar lang verzekerd van een scherp tarief en heb je geen omkijken naar je contract. Na deze drie jaar ontvang je een aantal maanden voor je contract afloopt een verlengaanbod. Zo ben je ook daarna weer verzekerd van onze groene stroom en bosgecompenseerd gas!

  • Als de zon niet schijnt, krijg ik dan wel stroom?

   Uiteraard. Het licht gaat ook nog steeds aan als de zon achter de wolken zit. Dit wordt opgevangen met andere duurzame energiebronnen. Greenchoice zorgt ervoor dat op jaarbasis het totaal wat verbruikt wordt door  zonnestroomklanten, gelijk is aan het volume dat is opgewekt met zonnepanelen.

  • Wat kost zonnestroom?

   De tarieven zijn helemaal gelijk aan de reguliere tarieven van Wind- en Biomassa. Meer informatie vind je op de website.

 • Contact

  • Waar kan ik terecht met vragen of klachten?

   Heb je technische vragen of onverhoopt klachten over de zonnepanelen, je offerte of de installatie, neem dan contact op met Greenchoice. Telefonisch via 085 782 0051 of per e-mail via solar@greenchoice.nl

   Voor algemene vragen over de actie zelf, over Natuur & Milieu of de voorwaarden, kun je terecht bij de Publieksservice van Natuur & Milieu via slimwoner@natuurenmilieu.nl of via het contactformulier.

Mede mogelijk gemaakt door:
Kennispartner:
 • sponsor
 • sponsor
 • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]