Subsidie isolatiemaatregelen

Je huis isoleren is altijd een goed idee. Zeker met de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Met deze regeling kun je subsidie krijgen voor het uitvoeren van twee of meer energiebesparende maatregelen. Bekijk of je in aanmerking komt en wat je hiervoor moet doen.

Subsidie voor maatregelen na 1 juni 2020

De SEEH stimuleert huiseigenaren om energiebesparende maatregelen te nemen om zo energie te besparen. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je minimaal twee verschillende soorten isolatie laten uitvoeren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak, vloer of bodem, spouwmuur en ramen. Weet je nog niet welke maatregelen geschikt zijn voor jouw huis? Vul dan onze woningtest in! De SEEH bestaat ook voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), woonverenigingen en -coöperaties.

Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor maatregelen die uitgevoerd en betaald zijn vanaf 1 juni 2020*. Aanvragen kunnen vanaf begin september worden ingediend op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daar staat meer informatie over de energiebesparende maatregelen, de voorwaarden en het aanvraagproces van de subsidie.

 

Download de pdf

€ 84 miljoen subsidie beschikbaar

Tot 1 januari 2021 is er voor de SEEH € 84 miljoen subsidie beschikbaar. Per woning is het mogelijk om tot € 10.000 subsidie te krijgen voor het laten uitvoeren van de werkzaamheden door een deskundig bedrijf.

De SEEH-subsidie is in september 2016 ingevoerd, maar was tijdelijk stopgezet omdat in april 2017 het subsidieplafond voor huiseigenaren bereikt was. In augustus 2019 is de SEEH-subsidie weer van start gegaan. Deze regeling loopt tot en met december 2020 met als subsidieplafond 84 miljoen euro. Daarna blijft er subsidie beschikbaar voor isolatiemaatregelen door een verbreding van de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

 

* Vanaf 1 juni 2020 is de regeling verhoogd zodat woningeigenaren ongeveer 30% van de kosten gesubsidieerd kunnen krijgen.

Mede mogelijk gemaakt door:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor