Subsidie zonneboiler en warmtepomp

De overheid stimuleert de aanschaf van warmtepompen en zonneboilers met subsidies. Maar hoe vraag je subsidie aan?

De regeling heet officieel ‘Investeringssubsidie Duurzame Energie’ (ISDE). De subsidie kun je eenvoudig aanvragen via de website van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RvO). Na het inloggen via DigiD, kun je het formulier invullen. Acht weken na je subsidieaanvraag hoor je of deze wordt toegekend, waarna na het na ongeveer een week wordt uitbetaald.

Het budget voor de ISDE in 2020 bedraagt 100 miljoen euro. Dat budget is bestemd voor zowel particulieren als voor zakelijke gebruikers. Het aanvragen van de subsidie kan tot en met 31 december 2020.

Op de site van de RVO staat een handig stappenplan met informatie voor particulieren die een aanvraag voor de ISDE-subsidie willen doen. Lees voor het invullen de onderstaande voorwaarden.

Met de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) kun je subsidie aanvragen voor het uitvoeren van twee of meer energiebesparende maatregelen, zoals dakisolatie of spouwmuurisolatie. Lees meer over subsidie op isolatiemaatregelen.

Wanneer kom je in aanmerking voor subsidie? 

Om in aanmerking te komen voor subsidie, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Deze staan beschreven op de site van RVO, en vind je hier.

Daarnaast gelden naast deze algemene voorwaarden nog specifieke voorwaarden per apparaat dat je aanschaft. Deze moeten namelijk aan bepaalde technische eisen voldoen. Kijk hiervoor op de pagina van Rvo over de voorwaarden voor apparaten.

Kijk voor een volledig overzicht van alle te nemen stappen en alle voorwaarden op de website van RVO. Natuur & Milieu heeft op dit moment geen aanbod voor zonneboilers of warmtepompen.

Mede mogelijk gemaakt door:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor