Subsidie voor zonnepanelen

Er is geen landelijke subsidie meer voor de aanschaf van zonnepanelen. Wel zijn er een aantal gemeenten die zelf subsidie geven. Milieu Centraal heeft de energiesubsidiewijzer, waarmee je kunt controleren of en welke subsidies jouw gemeente biedt.

Er zijn wel een aantal regelingen die de aanschaf van zonnepanelen aantrekkelijk maken. Zo kun je de BTW terugvragen op de aankoop en installatie van zonnepanelen. Ook kun je nog tot 2023 salderen. Dit houdt in dat je een tarief krijgt voor de stroom die je aan het net levert. Deze regeling wordt vanaf 2023 afgebouwd. Lees daarvoor onze actuele blog over salderen. Feit blijft dat zonnepanelen zo winstgevend zijn dat er geen subsidie meer nodig is. Echt een aanrader dus!

Zonnepanelen delen of zonnestroom

Is je dak niet geschikt voor zonnepanelen, heb je geen dak of woon je in een huurhuis? Ook dan kun je je eigen zonne-energie opwekken. Profiteer van de stroom die de zonnepanelen op een ander dak opwekken met zonnepanelen delen of denk bijvoorbeeld aan zonnestroom van Greenchoice.

Mede mogelijk gemaakt door:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor