Wat bespaar ik
met isolatie?

Goede isolatie zorgt voor een lagere energierekening én prettiger wooncomfort. Een huis verliest vooral warmte via de muren, de vloer en de ramen.

Met een HR-ketel. Gasprijs 81,4 cent per m3 (prijspeil 2020). De werkelijke besparingen hangen af van je stookgedrag.

Isolatie

Door je woning goed te isoleren, houd je de warmte in de winter beter binnen. Dat scheelt dan weer op je energierekening, omdat je minder energie verbruikt om het te verwarmen. Er zijn tal van isolatiemogelijkheden, maar het is soms best lastig om te weten waar je moet beginnen en om de juiste keuzes te maken. Wij lichten drie slimme en eenvoudige isolatiemaatregelen toe en wat je er per jaar mee bespaart. Tip: met de huidige subsidie kun je tot 30% besparen op het uitvoeren van twee of meer energiebesparende maatregelen. Bekijk of je in aanmerking komt en wat je hiervoor moet doen.

Wil je kans maken op een isolatie cadeaubon ter waarde van € 1.000,-? Meld je aan en doe mee!

Spouwmuurisolatie

Een spouwmuur is een dubbele muur met ruimte ertussen, die de woning van de buitenlucht scheidt en vochtproblemen in huis vermindert. Met spouwmuurisolatie houd je de warmte binnen en bespaar je jaarlijks kosten. Tot wel 30% besparing op je energierekening. Voor een gemiddelde tussenwoning (met 40 m2 aan geveloppervlak) komt dat neer op zo’n € 260,- per jaar.

Glasisolatie

Met goed geïsoleerde ramen is het lekker koel in de zomer en behaaglijk warm in de winter. Je bespaart flink zo op je stookkosten. Voor een gemiddeld Nederlands rijtjeshuis met 20 m2 aan ramen kan de besparing oplopen tot wel € 310,- per jaar.

Vloerisolatie

Wist je dat veel warmte uit je woonkamer verdwijnt door de vloer? Door je vloer goed te isoleren bespaar je dus direct veel energie. Bovendien voelt je kamer meteen veel comfortabeler aan. Met vloerisolatie verbruik je met een gemiddelde eengezinswoning op jaarbasis gemiddeld 350 m3 minder gas. Dat scheelt al snel zo’n € 200,- per jaar op je energierekening!

Meer over isoleren

Zelf aan de slag

Ben je een doe-het-zelver? Dan kan je ook zelf aan de slag met isolatie! Je bespaart zo ook nog eens op de kosten van het laten uitvoeren door een bedrijf. In bouwmarkten zijn namelijk diverse soorten isolatiemateriaal en -producten te koop. Op het platform doehetzelfdoehetduurzaam.nl vind je praktische kluswijzers die je helpen om zelf maatregelen te treffen in je woning. Let op: je hebt geen recht op subsidie als je zelf aan de slag gaat! Tip: Zorg er ook voor dat je alle kieren dicht en andere energiebesparende maatregelen neemt.

Meer bespaartips

Je kan zelf kleine maatregelen nemen om al energie te besparen. Wat dacht je bijvoorbeeld van tochtstrips, brievenbusborstels of radiatorfolie?  Makkelijk te plaatsen en direct resultaat!

Aan de slag!

Download ook ons gratis e-book ‘Slim besparen’ om stap voor stap tips te krijgen hoe je je huishouden in een handomdraai energiezuiniger en comfortabeler kunt maken.

Mede mogelijk gemaakt door:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor