Zelf aan de slag met besparen

Je kan zelf kleine maatregelen nemen om al energie te besparen. Dat ledlampen energiezuiniger zijn dan gloeilampen weten we wel. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van tochtstrips, brievenbusborstels of radiatorfolie? Makkelijk te plaatsen en direct resultaat!

Tochtstrips

Bij kieren kun je tochtstrips plaatsen. Dit is een goedkope en eenvoudige manier om de warmte binnen te houden. Dit is niet alleen fijn voor je wooncomfort, maar ook zeker voor de energierekening. Doordat opgewekte warmte niet meer ontsnapt hoeft de verwarming minder hard te stoken en bespaar je gas. De hoogste besparing wordt bereikt als alle naden en kieren worden gedicht.

Bekijk de boodschappenlijst en het stappenplan:

Brievenbusborstels

Een brievenbusborstel is een manier om de tocht door de brievenbus tegen te houden. De borstel zorgt voor een isolerende laag tussen binnen en buiten, ook wanneer er iets in de brievenbus blijft hangen. Bijkomend voordeel: zo’n borstel helpt ook tegen vocht, stof en geluid! Je monteert de brievenbusborstel eenvoudig zelf aan de deur en is bij bouwmarkten te koop.

Radiatorfolie

Een radiator geeft ook aan de achterkant warmte af. Dat is niet alleen zonde van de energie, maar ook van je geld. Dit probleem los je eenvoudig op met radiatorfolie: de warmte wordt dan de kamer in weerkaatst. Met radiatorfolie kun je al snel 30 euro per jaar besparen!

Bekijk de boodschappenlijst en het stappenplan:

Kijk voor meer besparende maatregelen, tips én hoe je zelf met isolatie aan de slag gaat op de overheidssite Iedereendoetwat.nl. Ben je een doe-het-zelver? Dan kan je zelf aan de slag met isolatie. Je bespaart op die manier op de kosten van het laten uitvoeren door een bedrijf. In bouwmarkten zijn diverse soorten isolatiemateriaal en -producten te koop. Op het platform doehetzelfdoehetduurzaam.nl vind je praktische kluswijzers die je helpen om zelf maatregelen te treffen in je woning. Let op: je hebt geen recht op subsidie als je zelf aan de slag gaat!

Mede mogelijk gemaakt door:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor