Elektrisch koken, hoe werkt dat precies?

In een gasloze woning wordt gekookt op inductie. Benieuwd hoe dit precies werkt en waar je op moet letten? Bekijk dan onderstaand filmpje.

Natuur & Milieu vindt het noodzakelijk dat we minder aardgas gaan gebruiken. Er zijn namelijk genoeg alternatieven om je woning te verwarmen. In 2035 kan 90 procent van de woningen zonder aardgas. De eerste contouren zijn nu al zichtbaar: veel nieuwbouwwoningen hebben geen gasaansluiting. Een mooie ontwikkeling die goed is voor het klimaat. Maar wonen zonder aardgas betekent dus ook dat we niet meer op gas maar elektrisch gaan koken. 

Wonen zonder aardgas
Wonen in een gasloze woning is prettig. De technieken zijn voldoende getest en betrouwbaar. Het kan wel wennen zijn. In een gasloze woning gebruik je andere technieken dan een cv-ketel of een gasfornuis. Ook koken op aardgas, zal verdwijnen. In een gasloze woning kook je met behulp van elektriciteit op inductie, een veilig en schoon alternatief. Benieuwd wat elektrisch koken precies inhoudt en waar je op moet letten? Bekijk dan onderstaand filmpje van foodblogger Francesca van Francesca Kookt die je meeneemt in de wereld van elektrisch koken.

 

Mede mogelijk gemaakt door:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor