Meer over ventilatie met warmteterugwinning

Lees hier meer over mechanische ventilatie met warmteterugwinning.

Waarom mechanische ventilatie?

Veel huizen in Nederland worden mechanisch geventileerd. Bij goed geïsoleerde huizen is dit namelijk een randvoorwaarde voor een comfortabel binnenklimaat. Mechanische ventilatie zorgt ervoor dat de lucht in het huis altijd vers is zodat het fijn wonen is. Verse lucht vermindert namelijk de kans op hoofdpijn door een CO2 overschot en verlaagt de kans op astma aanvallen door het ophopende fijnstof. Ook mensen die te kampen hebben met allergieën, irritatie van slijmvliezen en luchtwegproblemen in het algemeen hebben baat bij goede ventilatie.

Warmte-terugwin installatie

Heel fijn dus als het huis automatisch mechanisch geventileerd wordt. Wat minder fijn is dat de warme lucht vervangen wordt door koude lucht. Hierdoor gaat veel warmte verloren. Dit is echter eenvoudig op te lossen door een warmte-terugwin installatie. Deze installatie wordt geplaatst tussen de buis met de uitgaande lucht en de buis met de ingaande lucht. Doormiddel van een warmtewisselaar zorgt hij er voor dat de warmte uit de uitgaande lucht gehaald wordt en in de verse lucht gestopt wordt. De lucht komt hiervoor niet met elkaar in contact dus de verse lucht blijft schoon en wordt alleen verwarmd. Naast dat dit energie bespaart voorkomt het ook koude tocht door mechanische ventilatie.

Ventilatiebox

Als een warmte-terugwin systeem vanwege financiële reden nog geen optie is kan er ook aan gedacht worden om de ventilatiebox te vervangen. Ouderwetse ventilatieboxen verbruiken veel energie en maken daarnaast soms ook herrie. Een nieuwe ventilatiebox kan eenvoudig worden gecombineerd met sensors zodat alleen in de kamers waar het nodig is de lucht wordt ververst. Dat bespaart energie! Als daarnaast ook de ventilatiebuizen worden schoongemaakt zal het nieuwe systeem muisstil zijn.

Ook ventilatie bij jou thuis?

Op dit moment doen wij nog geen collectieve inkoopactie voor mechanische ventilatie waar je aan kunt deelnemen. Wil je bericht ontvangen wanneer wij wel een aanbod openstellen? Laat dan hieronder je e-mailadres achter en ontvang als eerste bericht wanneer er een nieuwe actie van start gaat.

  • Bekijk de privacyverklaring
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]