Zet een labelstap en maak je huis meer waard

Ga voor een hoger een energielabel! Een goed geïsoleerde woning is namelijk meer waard en wordt met een labelstap een stuk aantrekkelijker op de woningmarkt.

Een beter energielabel door isolatie

Je woning laten isoleren biedt meerdere voordelen. Je wist waarschijnlijk al dat het lagere maandlasten voor het verwarmen en een comfortabel huis oplevert. Dat het daarnaast ook je woning in waarde kan doen stijgen is niet bij iedereen bekend, terwijl het toch om flinke bedragen gaat.

Door je woning goed te isoleren kun je namelijk een beter energielabel krijgen voor je woning. Onlangs bleek uit onderzoek dat woningen met een A label gemiddeld € 12.000 meer opleveren dan een woning met energielabel D. Slecht geïsoleerde woningen met energielabel G leveren daarentegen € 13.000 minder op en staan ook 70 dagen langer dan gemiddeld te koop. Isoleren is dus niet alleen een goede zet als je nog lange tijd in een woning woont, maar kan ook bij verkoop van de woning een voordeel zijn.

Zet een labelstap

Om zogeheten labelstappen te zetten is het wel noodzakelijk dat de ‘schil’ van de woning als geheel moet worden bekeken. Alleen gevelisolatie in de vorm van spouwmuurisolatie is niet in alle gevallen genoeg om labelstappen te zetten.

Blogtip: Hoe verbeter ik mijn energielabel?

Mede mogelijk gemaakt door:
Kennispartner:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]