Groningen

Je woning in Groningen isoleren?

Woningisolatie in Groningen

Woningisolatie is in Groningen een veel uitgevoerde energiebesparende maatregel. In Groningen staan veel wat oudere huizen die gebouwd zijn tussen 1930 en 1980. De spouwmuur is een dubbele muur met een kleine lege ruimte er tussen waardoor veel warmte verloren gaat als deze niet goed geïsoleerd is.

Met een goed geïsoleerde spouwmuur hoeft de verwarming in je huis minder hard te werken voor een aangename binnentemperatuur. Het zorgt ervoor dat het gelijkmatiger warm is in je huis. Je gasverbruik daalt, wat goed is voor je portemonnee, maar ook zorgt voor minder uitstoot van CO2.

Spouwmuurisolatie Groningen

Door je spouwmuur te isoleren houdt je de warmte binnen en de kou buiten. Het isoleren van je woning zorgt direct voor energiebesparing en een verhoging van het wooncomfort. Het laten isoleren van de spouwmuur is een in Groningen veel uitgevoerde maatregel, omdat het een relatief kleine ingreep is. Er hoeft niet voor verbouwd te worden en het geeft een hoog rendement. In Nederland is de helft van de spouwmuren al geïsoleerd.

Subsidies voor isolatie in Groningen

Vanuit de gemeente zijn er verschillende subsidies beschikbaar voor energiebesparende aanpassingen van je woning. Voor meer informatie over specifieke subsidies in de gemeente Groningen verwijzen we je naar het gemeenteloket.

Sinds kort is er een nieuwe overheidssubsidie van start gegaan. Dat is goed nieuws voor iedereen die wel wil isoleren, maar opziet tegen de kosten. Laat je twee of meer energiebesparende maatregelen uitvoeren bij je thuis? Dan kun je gebruik maken van deze regeling. Wij helpen je graag op weg met onze handige checklist voor het aanvragen van de subsidie.

Mede mogelijk gemaakt door:
Kennispartner:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]