Waarom is isolatie goed voor het milieu?

Lees hier waarom een goed geïsoleerde woning is niet alleen prettig voor je eigen portemonnee is, maar bovendien bijdraagt aan een beter milieu.

Isoleer je woning voor een beter milieu

Wilma Berends, Senior Projectleider Energie bij Natuur & Milieu, legt uit wat isolatie voor ons milieu kan betekenen:

“Momenteel is klimaatverandering de grootste bedreiging voor onze aarde, wat vooral een gevolg is van de hoeveelheid CO2-uitstoot. Juist op dat gebied kan isolatie een groot verschil maken. Het verwarmen van een woning gebeurt immers vaak met aardgas en voor elke verstookte kuub aardgas wordt 1,7 kg CO2 de atmosfeer ingeblazen.

Een gemiddeld huishouden verbruikt 1600 kuub aardgas per jaar. Maar bij een woning die goed geïsoleerd is, kan dit verbruik dalen tot 750 kuub. Wat betreft CO2 uitstoot scheelt dit bijna 1500 kilogram per jaar.

Het effect gaat verder. Een goed geïsoleerde woning is ook beter geschikt voor duurzame manieren van verwarmen. Zo kan bijvoorbeeld een warmtepomp geïnstalleerd worden. Deze warmtepomp verbruikt alleen elektriciteit. De hiervoor benodigde stroom kan duurzaam worden opgewekt met zonnepanelen.

In de strijd tegen klimaatverandering speelt isolatie dus een cruciale rol, omdat het direct zorgt voor energiebesparing en de woning klaarmaakt voor duurzamere manieren om de woning te verwarmen.”

Mede mogelijk gemaakt door:
Kennispartner:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]