Wat komt er kijken bij het isoleren van mijn woning?

Wat komt er allemaal kijken bij het aanbrengen van spouw-, bodem- en vloerisolatie? Lees hier hoe het in zijn werk gaat.

Isolatiewerkzaamheden bij de spouwmuur

Laat je je spouwmuur isoleren, dan worden in de voegen van je buitenmuur kleine gaatjes geboord. De grootte van het gat is onder andere afhankelijk van de voeg en het isolatiemateriaal. Met een machine wordt het isolatiemateriaal in de spouw geblazen of gegoten. Als de spouwmuur gevuld is, worden de gaatjes netjes weggewerkt. Dit is binnen een dag gebeurd en voor het isoleren is helemaal geen breekwerk of verbouwing nodig. De gevel verandert niet van uiterlijk, en onderhoud is niet nodig.

Pluimers werkt met minerale wol uit meer dan 75% gerecycled glas zonder toegevoegde chemicaliën. Deze minerale wol heeft meerdere kwaliteitskeurmerken en voldoet aan de hoogste eisen voor isolatiemateriaal. Dit product wordt zonder verspilling verwerkt en is waterafstotend. De muren kunnen blijven ademen en het is geen voedingsbodem voor schimmels. De kwaliteit blijft op niveau zelfs na tientallen jaren.

Isolatiewerkzaamheden in de kruipruimte

Onze leverancier Pluimers werkt met EPS-parels, ook wel bekend als polystyreen, piepschuim of tempex. Bij bodemisolatie worden deze parels onder luchtdruk op de bodem van je kruipruimte geblazen. De laagdikte is vaak zo’n 35 cm, maar hangt eveneens af van het door het gewenste comfort en de gewenste isolatiewaarde. Het aanbrengen vergt geen verbouwingen, maakt geen schade en is binnen één dag gebeurd.

De werking van bodemisolatie berust op een natuurkundig principe: vocht zoekt altijd het koudste punt op. Ten opzichte van de verwarmde woonruimtes, is dat in een woning de bodem van de kruipruimte. Bij een temperatuurverschil boven en onder de vloer van minimaal 3ºC, zal het vocht op de bodem van de kruipruimte naar boven verdampen.

Door een laag isolatiemateriaal op de bodem aan te brengen kan het nog aanwezige vocht wel door de laag naar beneden condenseren maar niet meer omhoog verdampen. Hierdoor wordt de woning en de kruipruimte droger, en daarmee warmer.

Isolatiewerkzaamheden bij de vloer

Vraag je een offerte aan voor vloerisolatie, dan is het belangrijk dat je een droge, wat hogere kruipruimte hebt. We werken hier samen met Susteen. Zij zorgen ervoor dat een gerenommeerde isolatiespecialist de maatregel bij je uitvoert.

Het isolatiemateriaal wordt aan de onderkant van je vloer bevestigd. Er wordt alleen gebruik gemaakt van de meest vriendelijke en duurzame materialen voor mens en milieu: minerale wol, isolatiedekens bestaande uit lagen aluminium- en noppenfolie (PIF) of reflecterende thermokussens van aluminiumfolie (TonZon).

Door het aanbrengen van vloerisolatie  krijgt de warmte geen kans te ontsnappen via je vloer en blijft het comfortabel warm.

De luchtkussens tussen de lagen isolatiefolie zorgen voor een geleidelijke afname van de temperatuur per laag, wat resulteert in een lager verlies van warmte door luchtstroming en doorstraling.

Mede mogelijk gemaakt door:
Kennispartner:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]