Isolatie van de zoldervloer

Heb je een rommelzolder? Dan is isolatie van je zoldervloer een goede optie. Zo bespaar je op stookkosten en woon je comfortabeler. Lees hier meer over de mogelijkheden om je zoldervloer te isoleren.

Heb je een rommelzolder? Isoleer je zoldervloer!

Gebruik jij de zolder alleen als (onverwarmde) opslagruimte voor je kampeerspullen, oud speelgoed en andere rommel? Dan zou je heel goed de zoldervloer kunnen isoleren. Je creëert als het ware een bufferzone tussen de bovenste verdieping van je huis, meestal de slaapkamerverdieping, en de buitenwereld. Met het isoleren van je zolder bespaar je evenveel als met isolatie van een schuin dak bij een onverwarmde zolder. Bijkomend voordeel: het is eenvoudiger gedaan en er is minder isolatiemateriaal nodig.

Kosten

De kosten voor het laten isoleren van een zoldervloer zijn gemiddeld €1.100,- . Hiermee bespaar je € 400,- en 650 m3 gas per jaar (bron: Milieu Centraal).

Heb je een open zolder? Dan heeft isolatie van je zoldervloer geen zin

Heb je een open zolder? En is deze ruimte niet af te sluiten met een deur of luik? Dan heeft isolatie van de zoldervloer helaas geen zin. Isoleer dan de binnen- of buitenkant van het dak.

Zolder als leefruimte

Weet je nu al dat je je zolder later als leefruimte gaat gebruiken? Dan is het verstandig om nu al te kiezen voor isolatie van het dak. Lees meer over hoe je de isolatie van een schuin dak en een plat dak het beste kunt aanpakken.

Alles over dakisolatie

Ben je van plan om zelf je zoldervloer te isoleren en ben je op zoek naar doe-het-zelftips? Of wil je weten hoe dakisolatie precies werkt en hoeveel je precies bespaart? Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal vertelt je er alles over.

Mede mogelijk gemaakt door:
Kennispartner:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]