Bodemisolatie

Bij bodemisolatie, ook wel kruipruimte-isolatie genoemd, wordt de kruipruimte onder je huis geïsoleerd met EPS-parels. Door deze EPS-parels op de bodem van je kruipruimte te blazen, verdampt het vocht niet naar boven. De lucht onder je vloeren wordt droger en daardoor sneller warm.

Waarom bodemisolatie?

Bodemisolatie is op het gebied van energiebesparing minder effectief dan bijvoorbeeld vloer-, spouw– of dakisolatie. Als gekozen kan worden tussen vloer- of bodemisolatie, heeft vloerisolatie onze voorkeur vanwege hoger comfort en hogere energiebesparingen.

Bodemisolatie of vloerisolatie?

Bij de keuze tussen bodem- en vloerisolatie wordt gekeken naar de kruipruimte. Wanneer jouw kruipruimte lager is dan 35 cm, lastig of helemaal niet in te komen is en ook niet uit te graven, kies dan voor bodemisolatie. Daarnaast is bodemisolatie een goede optie wanneer jouw huis last heeft van vocht. Bodemisolatie maakt namelijk de kruipruimte droger. Wanneer dit niet het geval is, raden wij vloerisolatie aan.

Hoe werkt bodemisolatie?

De werking van bodemisolatie berust op een natuurkundig principe: vocht zoekt altijd het koudste punt op. Ten opzichte van verwarmde woonruimtes, is dat de bodem van de kruipruimte. Bij een temperatuurverschil van minimaal 3ºC boven en onder de vloer, zal het vocht op de bodem van de kruipruimte naar boven verdampen.

Door een laag isolatiemateriaal op de bodem aan te brengen kan het aanwezige vocht wel door de laag naar beneden condenseren, maar niet meer omhoog verdampen. Hierdoor wordt de woning en de kruipruimte droger en daarmee warmer.

Materialen en proces

Voor bodemisolatie wordt gewerkt met EPS-parels. Ook wel bekend als polystyreen, piepschuim of tempex. Deze parels worden onder luchtdruk op de bodem van je kruipruimte geblazen. De laagdikte is vaak zo’n 35 cm, maar hangt af van het gewenste comfort en de gewenste isolatiewaarde. Het aanbrengen vergt geen verbouwingen, maakt geen schade en is binnen één dag gebeurd. Je kruipruimte blijft daarna gewoon toegankelijk.

Wat bespaar je?

Je bespaart met een gemiddelde eengezinswoning ruim 230 m3 gas per jaar. Dat scheelt al gauw zo’n € 150 per jaar op je energierekening.

Offerte

We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de duurzaamheid, service en kwaliteit van leveranciers en kunnen je daardoor een betrouwbare offerte aanbieden voor bodemisolatie van onze leverancier Pluimers.

Offerte aanvragen
Mede mogelijk gemaakt door:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor