Plat-dakisolatie

Is je platte dak toe aan een renovatie? Mooi! Dan is dat een perfect moment om je dak te laten isoleren. Laat je plat-dakisolatie altijd uitvoeren door een professioneel bedrijf. Door dakisolatie woon je comfortabeler en bespaar je jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten. Als je een plat dak hebt, zijn er verschillende isolatiemogelijkheden.

Waarom plat-dakisolatie

Wanneer je kiest om je dak te isoleren, heb je direct één van de grootste isolatie besparingen in huis te pakken. Het is de grootste ingreep vergeleken met andere isolatievormen, maar de inverstering loont.

Isolatie plat dak op twee manieren

Een niet-geïsoleerd plat dak kun je op verschillende manieren isoleren, de beste optie is vanaf de buitenkant. Het risico op vochtschade is namelijk groot wanneer je kiest voor isolatie aan de binnenzijde van je dak. Vanaf de buitenkant zijn er zijn twee manieren om het dak te isoleren:

  • Isolatie bovenop je platte dak, onder de dakbedekking

Wil je de beste isolatiewaarde, kies dan voor isolatieplaten bovenop het platte dak, afgewerkt met waterdicht materiaal. De bestaande dakbedekking wordt weggehaald, de isolatieplaten worden geplaatst en weer afgedekt met een nieuwe laag dakbedekking. Dit is vooral een optie als het dak aan vervanging toe is.

  • Isolatie bovenop de dakbedekking

Als je bestaande dakbedekking nog in goede staat is, kun je ervoor kiezen om drukvaste en waterbestendige isolatieplaten bovenop de dakbedekking te laten plaatsen. Daar bovenop komt een laag grind of tegels tegen het wegwaaien. De isolatiewaarde is dan wel een stuk lager. Deze isolatiemethode wordt vaak toegepast bij een dakterras, balkon of platte daken die frequent belopen worden.

In beide gevallen (bij zowel isolatie op- als onder de dakbedekking) moet de dakrand in ieder geval 10 centimeter hoog zijn. Dit om te voorkomen dat regenwater over de dakrand stroomt in plaats van door de regenpijp. Mogelijk moet je de dakrand dus ook een stukje laten verhogen.

Wat bespaar je?

De kosten voor het laten isoleren van een plat dak zijn voor een gemiddelde woning €3.700,-. Een forse investering, maar je bespaart hiermee maar liefst 850 m3 gas en € 550,- per jaar. Deze bedragen gelden voor een gemiddelde eengezinswoning. De mogelijke extra kosten voor het isoleren van een plat dak (wanneer de dakbedekking vervangen moet worden) zijn niet meegenomen in deze berekening.

Zoek je naar een goedkoper alternatief? Bekijk dan of je jouw zolder goed kunt afsluiten en leg zoldervloerisolatie aan. Zo isoleer je de kou op zolder en houd je de verdiepingen eronder comfortabel warm. Deze optie is alleen aan te raden wanneer je de zolder niet – of alleen als opslagruimte – gebruikt.

Dakcheck

Er bestaan verschillende opties bij isolatie op een plat dak. Doe de dak check

Offerte

We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de duurzaamheid, service en kwaliteit van leveranciers en kunnen je daardoor een betrouwbare offerte aanbieden voor bodemisolatie van onze leverancier Pluimers.

Offerte aanvragen
Mede mogelijk gemaakt door:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor