Schuin-dakisolatie

Door je dak te isoleren woon je comfortabeler en bespaar je jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten. Als je een schuin dak hebt, zijn er drie isolatiemogelijkheden. Heb je jouw schuine dak al geïsoleerd? Check dan of er verbeteringen of toevoegingen aan te brengen zijn. Geloof ons: het loont!

Waarom schuin-dakisolatie?

Wanneer je kiest om je schuine dak te isoleren, heb je direct één van de grootste isolatie besparingen in huis te pakken. Het is de grootste ingreep vergeleken met andere isolatievormen, maar de investering loont zich ook snel terug.

Isolatie schuin dak op drie manieren

Dakisolatie van een schuin dak is op drie manieren aan te brengen. Aan de buitenkant, binnenkant en het spuiten of blazen van isolatiemateriaal.

  • Buitenkant isolatie

Aan de buitenkant isoleren levert het beste resultaat op. Bij deze techniek worden de dakpannen van het dak gehaald, het isolatiemateriaal aangebracht en de dakpannen weer op het dak gelegd. Bij deze manier van isoleren moet de aansluiting met de dakgoot opnieuw gemaakt worden en dus een professioneel bedrijf worden ingeschakeld. Het is dan ook het slimst om dit te doen wanneer het dak gerenoveerd moet worden.

  • Binnenkant isolatie

Wanneer je dak (nog) niet gerenoveerd hoeft te worden, kun je kiezen voor isolatie aan de binnenkant van je schuine dak. Je kunt hiervoor verschillende materialen gebruiken, waaronder isolerende gipsplaten. Dan ben je in één keer klaar.

Wanneer je een doorgewinterde klusser bent zou je deze vorm van isolatie zelf kunnen uitvoeren. Houd er wel rekening mee dat je geen recht op subsidie hebt wanneer je de klus zelf doet. Lees je van tevoren ook goed in zodat je weet waar je op moet letten. Kijk bijvoorbeeld voor tips op de site van Milieu Centraal.

Voor deze beiden isolatietechnieken kun je isolatiebedrijf Pluimers inzetten. Zij werken ten alle tijden met betrouwbaar materiaal, geven persoonlijk advies en tien jaar garantie.

  • Spuiten of blazen van isolatiemateriaal (en onze visie)

Soms is de enige mogelijkheid voor dakisolatie het (laten) spuiten of blazen van isolatiemateriaal onder je dakpannen. Toch vinden wij dit geen goed idee. Het levert namelijk matige isolatie op, en als er later op het dak wordt geklust kan er een hoop rommel vrijkomen. Zonde dus.

Ons alternatief: is dakisolatie (nu nog) niet mogelijk? Bekijk dan of je jouw zolder goed kunt afsluiten door bijvoorbeeld een luik te plaatsen en leg zoldervloerisolatie aan. Zo isoleer je de kou op zolder en houdt je de verdiepingen eronder comfortabel warm. Deze optie is alleen aan te raden wanneer je de zolder niet – of alleen als opslagruimte – gebruikt.

Materialen dakisolatie 

Voor schuine daken zijn er verschillende isolatiematerialen te gebruiken, de milieuverschillen zijn vaak klein. Kies bij voorkeur voor isolatiemateriaal dat KOMO gecertificeerd is en voor een Rc-waarde van 4 of hoger. Dan is je dak goed geïsoleerd. Wil je helemaal energiezuinig wonen? Kies dan een Rc-waarde van 6 of hoger.

Bekijk de website van Milieu Centraal voor meer informatie over dakisolatie en welke isolatiematerialen er zijn.

Wat bespaar je?

De kosten voor het laten isoleren van een schuin dak zijn voor een gemiddelde woning €5.200,- , je bespaart hiermee maar liefst 1.000 m3 gas en € 650,- per jaar. Verwarm je de zolder niet? Ook dan is het verstandig je dak te laten isoleren. Je bent dan gemiddeld €2.900,- kwijt aan de isolatie en bespaart per jaar € 400,-

Dakcheck

Je kunt een schuin dak op verschillende manieren laten isoleren. Meer weten? Doe de dakcheck

Offerte

We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de duurzaamheid, service en kwaliteit van leveranciers en kunnen je daardoor een betrouwbare offerte aanbieden voor bodemisolatie van onze leverancier Pluimers.

Offerte aanvragen
Mede mogelijk gemaakt door:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor