Glasisolatie

Met goed geïsoleerde ramen is het lekker koel in de zomer, behaaglijk warm in de winter en bespaar je flink op je stookkosten. Dubbelglas is natuurlijk al een stuk beter dan enkelglas, maar HR++ glas (Hoog Rendements-beglazing) is isolerend dubbelglas, en heeft een nog veel betere warmte-isolatie dan dubbelglas.

Wat is HR++ glas?

Bij standaard dubbel glas wordt de ruimte tussen het glas gevuld met lucht. Bij HR++ glas wordt deze tussenruimte gevuld met edelgas (wat een hogere isolatiewaarde heeft dan lucht), en is het glas aan één zijde gecoat. Dit laagje coating, een flinterdunne metaallaag, vermindert de geleiding van warmte. Ook laat de coating de zonnestraling door, terwijl de warmtestraling die vanuit de woning komt, weer wordt teruggekaatst in de woning. win-win dus.

Deze maatregelen zorgen er samen voor dat HR++ glas bijna 5 keer minder warmte doorlaat dan enkel glas en 2 tot 2,5 keer minder dan dubbelglas.

Waarom HR++ glas?

HR++ glas is een effectieve oplossing om het warmteverlies in de woning te verminderen. Daarmee verhoog je het comfort in de woning en worden de energiekosten fors lager. HR++ glas is een relatief dure optie vergeleken met  andere vormen van isolatie. Maar, de investering verdient zich goed en sneller terug dan andere isolatieopties.

Als je overgaat op HR++ glas is het aan te raden om ook te investeren in andere isolerende maatregelen zoals vloer-, dak– of spouwmuurisolatie. Door meerdere combinaties te maken heb je het meeste profijt van je investering. Zeker met een wat grotere investering als HR++glas.

Materiaal en proces

Laat HR++ glas altijd zetten door een vakman. Het liefst iemand die is aangesloten bij de branchevereniging OnderhoudNL of de GBO (Glas Branche Organisatie). Natuur & Milieu werkt samen met isolatiebedrijf Pluimers. Zij leveren HR IsoGlass, het beste isolatieglas op de markt beschikbaar. HR IsoGlass heeft namelijk dezelfde hoge isolerende waarde als HR++ glas, maar is daarnaast ook nog voorzien van Warm Edge. Eventueel warmteverlies door geleiding via de randen van het glas is hiermee verleden tijd.

Het laten vervangen van glas of kozijnen is makkelijk te doen. Het geeft weinig rommel, vergt geen grote verplaatsingen van meubels en duurt niet lang.

Wat bespaar je?

Voor een gemiddeld Nederlands rijtjeshuis met 20m2 aan ramen kan de besparing oplopen tot wel €310 per jaar.

Dit is het rekensommetje voor jouw woning:
HR++ glas kost ongeveer € 160 per vierkante meter en je bespaart er per vierkante meter 23 m3 gas mee. Dat betekent per vierkante meter een besparing van zo’n € 15 per jaar. Rekenen maar!

Offerte

We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de duurzaamheid, service en kwaliteit van leveranciers en kunnen je daardoor een betrouwbare offerte aanbieden voor glasisolatie van onze leverancier Pluimers.

Offerte aanvragen
Mede mogelijk gemaakt door:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor