Spouwmuurisolatie

Een spouwmuur is een dubbele muur met ruimte ertussen, die de woning van de buitenlucht scheidt en vochtproblemen in huis vermindert. Als de spouwmuur niet goed geïsoleerd is verliest je huis veel warmte. Met spouwmuurisolatie vermindert deze milieubelasting en bespaar je jaarlijks kosten.

Waarom spouwmuurisolatie?

Het is afhankelijk van het bouwjaar van een woning of er een spouwmuur aanwezig is en welke mate van isolatie destijds is toegepast. Voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd is spouwmuurisolatie een zeer goede maatregel. Dat komt doordat er wel een spouwmuur aanwezig is, maar die bij de bouw waarschijnlijk niet is geïsoleerd. Spouwmuurisolatie levert een significante energiebesparing op, en is niet duur om te laten plaatsen. Ten opzichte van andere vormen van isolatie is spouwmuurisolatie zelfs de goedkoopste isolerende maatregel.

Spouwmuurisolatie is een goede manier om je woning te verduurzamen. Het levert een lagere energierekening op en een comfortabel warm of koel huis.

Materiaal spouwmuurisolatie

Voor dakisolatie werkt Natuur & Milieu met isolatiebedrijf Pluimers. Pluimers werkt met minerale wol uit meer dan 75% gerecycled glas zonder toegevoegde chemicaliën. Deze minerale wol heeft meerdere kwaliteitskenmerken en voldoet aan de hoogste eisen van isolatiemateriaal. Dit product wordt zonder verspilling verwerkt en is waterafstotend. De muren kunnen blijven ademen en het is geen voedingsbron voor schimmels. De kwaliteit blijf op niveau, zelfs na tientallen jaren.

Proces plaatsing spouwmuurisolatie

Het isoleren van je spouwmuur geeft nauwelijk overlast. In de voegen van de buitenmuur worden kleine gaatjes geboord, waarna met een machine het isolatiemateriaal in de spouw wordt geblazen waarna de gaatjes weer netjes worden dichtgemaakt. . De grootte van van de gaatjes is onder andere afhankelijk van de voeg en het isolatiemateriaal. Het plaatsen van spouwmuurisolatie is binnen een dag gebeurd en er is geen breekwerk of verbouwing voor nodig. De gevel verandert niet van uiterlijk en onderhoud is niet nodig. Simpel dus.

Wat bespaar je?

Spouwmuur is een lage inverstering die direct besparing oplevert en zorgt tot wel 30% besparing op je energierekening. Per jaar bespaar je zo’n 320 m3 aan gas.

Voor een gemiddelde tussenwoning (met 40 m2 aan geveloppervlak) komt dat neer op zo’n € 260,- per jaar. Bij grotere huizen, bijvoorbeeld een vrijstaande woning (met een gevel van 150 m2) loopt dat al gauw op tot € 1000,- per jaar. De terugverdientijd is afhankelijk van je stookgedrag en grootte van je huis, maar vaak heb je binnen vier jaar deze investering al terugverdiend.

Offerte

We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de duurzaamheid, service en kwaliteit van leveranciers en kunnen je daardoor een betrouwbare offerte aanbieden voor spouwmuurisolatie van onze leverancier Pluimers.

Offerte aanvragen
Mede mogelijk gemaakt door:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor