Vloerisolatie

Wist je dat veel warmte uit je woonkamer verdwijnt door de vloer? Door je vloer goed te isoleren bespaar je dus direct veel energie. Bovendien voelt je kamer meteen veel comfortabeler aan. Is je kruipruimte wat hoger (minimaal 35 cm) en droog? Dan is vloerisolatie een goede optie.

Waarom vloerisolatie?

Na het isoleren van je vloer komt er minder kou van de vloer af en daarom levert vloerisolatie veel comfort op. Op het gebied van energiebesparing is vloerisolatie minder effectief dan bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of dakisolatie. In vergelijking met bodemisolatie, levert vloerisolatie juist meer besparing op – omdat de lucht onder de vloer niet verwarmd hoeft te worden. Ook het comfort van vloerisolatie is hoger dan bij bodemisolatie.

Bij het isoleren van je vloer is het voordelig om dit te combineren met andere isolatiemaatregelen, zoals het isoleren van het dak en spouwmuur en het nemen van HR glas. Als je jouw vloer niet alleen laat isoleren, maar helemaal wilt vervangen, is het goed om meteen ook aan vloerverwarming te denken.

Is jouw huis in 1983 of later gebouwd? Dan is bij de bouw van het huis al vloerisolatie aangebracht en is het niet nodig om na te isoleren. Doe de woningtest om te kijken wat je wel kunt doen. Is jouw kruipruimte juist laag en vochtig? Dan is bodemisolatie een betere optie.

Materialen vloerisolatie

Voor vloerisolatie werkt Natuur & Milieu samen met Van de Bunt Isolatietechniek. Zij maken alleen gebruik van de meest duurzame materialen voor mens en milieu: minerale wol, isolatiedekens bestaande uit lagen aluminium- en noppenfolie (PIF) of reflecterende thermoskussens van aluminiumfolie (TonZon).

Deze materialen worden aan de onderkant van je vloer aangebracht. Vandaar ook dat je kruipruimte wat hoger moet zijn, anders past de isolatie expert er niet tussen.

Werkzaamheden aanleggen vloerisolatie

Tegen de onderkant van de vloer worden afwisselend lagen isolatiefolie en luchtkussens aangebracht. De isolatiefolie bestaat voor 98% uit polyethyleen en kaatst de warmte terug naar boven. De luchtkussens beperken op hun beurt het verlies van warmte door luchtstroming en doorstraling. De warmte krijgt hierdoor geen kans te ontsnappen waardoor het comfortabel warm blijft. Het aanbrengen van vloerisolatie vergt geen verbouwing, maakt geen schade en is binnen een dag gebeurd.

Wat bespaar je?

Met vloerisolatie verbruik je met een gemiddelde eengezinswoning op jaarbasis gemiddeld 350 m3 minder gas. Dat scheelt al snel zo’n € 200 per jaar op je energierekening! Wil jij weten wat je nog meer kunt besparen? Doe de woningtest en je weet het binnen enkele minuten.

Offerte

We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de duurzaamheid, service en kwaliteit van leveranciers en kunnen je daardoor een betrouwbare offerte aanbieden voor vloerisolatie van onze leverancier van de Bunt.

Offerte aanvragen
Mede mogelijk gemaakt door:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor