Zoldervloerisolatie

Als de zolder leeg staat of wordt gebruikt als opslagruimte - en dus niet als leefruimte - is het isoleren van je zolder een goede optie. De warmte die van beneden opstijgt wordt dan tegengehouden door de vloer, waardoor je zolder niet onnodig wordt opgewarmd en je bespaart op stookkosten.

Heb je een open zolder en is deze ruimte niet af te sluiten met een deur of luik? Dan heeft zoldervloerisolatie helaas geen zin. Kies dan voor het isoleren van je dak.

Waarom zoldervloerisolatie?

Zoldervloerisolatie is een stuk goedkoper dan dakisolatie en gemakkelijker te plaatsen.

Het isoleren van je zoldervloer is dus een goed alternatief als het isoleren van je platte- of schuine dak te duur is, wanneer je dak (nog lang) niet toe is aan vervanging, of als de zolder niet of nauwelijks gebruikt wordt. Als je een handige klusser bent kun je het ook zelf aanleggen. Meer tips hoe je dit aanpakt lees je op Milieucentraal.

Materialen en proces

Voordat een zoldervloer geïsoleerd kan worden moet met een endoscopie worden gecheckt of de vloerisolatie geschikt is. Belangrijk is dat de zoldervloer leeg- en goed toegankelijk is en er een tussenruimte is van ongeveer 17 cm om een goede isolatielaag te creëren. Als dit het geval is, kan de vloer geïsoleerd worden.

De eerste stap is ‘vulgaten’ boren aan de bovenzijde van de vloer, die vervolgens worden gevuld met isolatiewol. Wanneer de holle ruimte is gevuld met een goede isolatielaag worden de vulgaten weer afgedicht met kurk. Niet een hele grote klus dus, en daardoor vrij snel voor elkaar. Onze leverancier Pluimers is gemiddeld één dag bezig met het aanleggen van zoldervloerisolatie.

Wat bespaar je?

De kosten voor het laten isoleren van een zoldervloer zijn gemiddeld €1.100,- . Hiermee bespaar je € 400,- en 650 m3 gas per jaar.

Offerte

We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de duurzaamheid, service en kwaliteit van leveranciers en kunnen je daardoor een betrouwbare offerte aanbieden voor bodemisolatie van onze leverancier Pluimers.

Offerte aanvragen

 

Mede mogelijk gemaakt door:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor