Dakisolatie

Wat is het aanbod?

Een dak zonder isolatie is één van de grootste energieverspillers in huis. Meer dan 80% van de woningen heeft al een geïsoleerd dak, maar de meeste zijn matig geïsoleerd. Met goede dakisolatie bespaar je jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten en kun je de zolderkamer ook direct gebruiken als slaapkamer of hobbykamer.
Voor dakisolatie werkt Natuur & Milieu samen met isolatiebedrijf Pluimers. Ze maken gebruik van onder andere vlas en gipsplaten en geven tien jaar garantie.

Wat bespaar je?

Bij een gemiddelde tussenwoning bespaar je ongeveer €550 op je energierekening. Daarnaast kun je de zolderruimte ook gebruiken als slaapkamer of hobbykamer. Wil jij weten wat je nog meer kunt besparen? Doe de woningtest en je weet het binnen enkele minuten.

Dakisolatie

Meer info

 • Alleen schuine daken komen in aanmerking voor dakisolatie.
 • Goede dakisolatie zorgt er ook voor dat je zolder in de zomer lekker koel blijft.
 • Ga je akkoord met de uitvoering van de werkzaamheden, dan ontvang je een energielabel cadeau.*
 • Meer informatie over dakisolatie vind je hier.

*Dit betreft een online registratie van het energielabel via de website www.energielabelvoorwoningen.nl. Na betaling van de factuur ontvang je meer informatie over hoe je dit aanvraagt.

Maak je energie- label gratis definitief
 • Dakisolatie

  • Is het dak van mijn woning geschikt voor dakisolatie?

   In de meeste gevallen is het dak van een woning geschikt voor dakisolatie. Pluimers komt graag geheel gratis en vrijblijvend bij u thuis om te bekijken of dakisolatie bij u mogelijk is.

  • Mijn dak is (gedeeltelijk) al geïsoleerd tijdens de bouw, wat nu?

   Er zijn twee manieren om de isolatie van het dak van uw woning te verbeteren. Extra isolatie toevoegen of de bestaande laag weghalen en vervangen door ander isolatiemateriaal. Het is per woning en per dak verschillende en dit moet per situatie beoordeeld worden. Ook wanneer het dak van de buitenzijde geïsoleerd is zijn er mogelijkheden om van binnenuit het dak te isoleren, dit zal per situatie beoordeeld worden.

  • Hoe weet ik of het dak van mijn woning voldoende geïsoleerd is?

   Veel oudere woningen zijn tijdens de bouw al voorzien van een dunne isolatielaag, maar de isolatiewaarde voldoet niet aan de eisen en normen van deze tijd.

   Gemiddeld genomen hebben woningen die in de jaren 70 – 80 zijn (na)geïsoleerd een isolatielaag van 3 tot 5 cm. In de woningen die geisoleerd zijn vanaf de jaren 90 werd meestal 10cm isolatie aangebracht.

   Moet de Rc-waarde van het dak voldoen aan de hedendaagse eisen en normen (Rc van 4,0) dan heb je een isolatielaag van ongeveer 13 – 15 cm nodig.

  • Wat is het verschil tussen dakisolatie en zoldervloerisolatie?

   Dakisolatie wordt meestal toegepast als de zolder een leefruimte betreft (bijv. slaapkamer of hobbyruimte). Maar als de zolder leegstaat cq. gebruikt als opslagruimte dan is het eventueel een optie op de zoldervloer te isoleren. De warmte die van beneden opstijgt wordt dan in een eerder stadium al tegen gehouden.

  • Hoeveel ga ik besparen met dakisolatie en/of zoldervloerisolatie?

   Hoeveel u gaat besparen is afhankelijk van uw stookgedrag. Milieu Centraal heeft berekend dat bij je bij een gemiddelde eengezinswoning ongeveer 1000m3 bespaart met dakisolatie (als de zolder verwarmt is). Per jaar kom je dan uit op een bedrag van ongeveer 650 euro.

  • Isoleert Pluimers alleen schuine daken?

   Ja, alleen schuine daken komen in aanmerking voor dakisolatie. Het isoleren van platte daken is niet mogelijk via deze actie.

  • Kan ik subsidie ontvangen voor dak/zoldervloerisolatie?

   In sommige gemeentes in Nederland kunt u nog subsidie voor dak- en of zoldervloerisolatie ontvangen. Kijk op www.energiesubsidiewijzer.nl of er in uw gemeente nog subsidie op isolatie te verkrijgen is. Los van subsidie is isolatie snel terugverdiend en rendeert deze vorm van investeren vele malen beter dan bancaire producent, daarnaast brengt deze investering vanzelfsprekend extra comfort teweeg.

Mogelijk gemaakt door:
Geleverd door:
 • sponsor
 • sponsor
 • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]