HR++ glas

Wat is het aanbod?

Kies voor HR++ of triple glas en verhoog het wooncomfort van je woning. Met goed geïsoleerde ramen is het lekker koel in de zomer en behaaglijk in de winter, terwijl je nog flink op gas bespaart ook. Goed dus voor het milieu én je portemonnee!

Neem HR++ glas via Natuur & Milieu en we maken het je gemakkelijk. Wij hebben met oog op duurzaamheid, service en kwaliteit het beste aanbod voor jou geselecteerd. Vraag nu een offerte op maat aan!

 

HR++ glas

Wat bespaar je?

Met HR++ glas bespaar je flink op je gasverbruik en daarmee ook op je energierekening. Het laat bijna 5 keer minder warmte door dan enkel glas en 2 tot 2,5 keer minder dan dubbelglas.

HR++ glas kost € 154 per vierkante meter (incl. btw en plaatsing). Per vierkante meter bespaar je er wel 23 m3 gas mee. Dat is jaarlijks zo’n € 15 op elke m2 raam van je huis!

Zo komt het totaal bedrag  voor een gemiddelde tussenwoning met 14 ruiten 13.m2 neer op € 2031,- incl plaatsing en BTW.

Zijn je kozijnen ook aan vervanging toe? Kies dan voor triple glas. Dat is wel wat duurder, namelijk € 198,90 per m2 (incl. btw en plaatsing), maar het isoleert nog beter dan HR++ glas.

HR++ glas

Zo werkt het glas

 • Dubbelglas (ook wel thermopane) isoleert onvoldoende. Bij dubbelglas wordt de tussenruimte gevuld met normale lucht, waardoor er toch veel warmte verloren gaat.
 • HR++ glas, Hoog Rendements-beglazing, is isolerend dubbelglas. Het heeft een veel betere warmte-isolatie dan regulier dubbelglas, omdat op de spouwzijde van het glas een dun laagje coating is aangebracht die de geleiding van warmte vermindert. Dat is een flinterdunne metaallaag die laat de zonnestraling door, terwijl de warmtestraling die vanuit de woning komt, wordt teruggekaatst in de woning.
 • Ook wordt de spouw niet met lucht, maar met een speciaal gas gevuld. Dit gas heeft een hogere isolatiewaarde dan de lucht die bij ouderwets dubbelglas tussen de glazen zit.
 • Door de hoge warmte-isolerende kwaliteiten van HR++ glas is er minder energie nodig om de ruimte te verwarmen dan bij ander glas. Het wooncomfort in de winter is door dit type glas merkbaar beter.
  • Wat houdt het HR++ aanbod van Natuur & Milieu in?

   We bieden je de mogelijkheid om je glas te laten vervangen door HR ++ glas. Via slimwoner.nl kun je een offerte aanvragen. Op basis van het aantal vierkante meters glas wat vervangen moet worden, ontvang je een indicatieve prijsberekening. Daarna komt een glaszetter bij je op bezoek om alles nog een keer goed door te meten en andere zaken en bijzonderheden te bespreken. Je ontvangt op basis daarvan een maatwerkofferte. Ga je akkoord, dan wordt het glas besteld en een afspraak voor plaatsing met je ingepland.

   Let op: voor dit aanbod geldt dat je minimaal 5 m2 aan hoogrendementsglas moet bestellen. Als je een kleiner oppervlakte glas wil laten vervangen, rekent de leverancier voorrijkosten à € 18,- (exclusief btw). Daarnaast wordt er altijd met gehele vierkante meters glas gerekend. (Bestel je dus maar een halve vierkante meter glas, wordt de prijs naar boven afgerond en betaal je voor een hele.)

  • Hoe weet ik of ik HR-glas heb of gewoon dubbelglas?

   Ga bij je raam staan en houd een aansteker of lucifer zo’n 5 centimeter voor het raam. In het glas zie je nu vier vlammetjes. Heb je gewoon dubbelglas dan zullen alle vier de vlammetjes dezelfde kleur hebben. Bij coating van HR-glas zorgt ervoor dat het tweede vlammetje een andere kleur, meestal blauw, heeft dan de rest.

  • Hoe groot is de milieuwinst door HR++ glas?

   Enkel glas vervangen door HR++ glas levert veel energiebesparing op. In een gemiddelde eengezinswoning met 21,5m2 aan glas wordt dan al snel 430 m3 gas bespaart.

  • Kan ik HR++ glas zelf zetten?

   Laat HR++ glas altijd zetten door een vakman. Het liefst iemand die is aangesloten bij de branchevereniging OnderhoudNL of de GBO (Glas Branche Organisatie).

Alle veelgestelde vragen
Mogelijk gemaakt door:
Geleverd door:
 • sponsor
 • sponsor
 • sponsor