Complete begeleiding

Wat is het aanbod?

De energiebesparingscoaches van Hoom kijken met jou welke energiebesparingsmaatregelen het meest geschikt zijn in jouw situatie en helpen je bij het maken van een keuze. De technisch specialist komt langs om te kijken of de gewenste maatregel mogelijk is en doet een opname waarmee Hoom offertes opvraagt. De coach kan je vervolgens helpen bij het maken van de beste keuze. Als de maatregel is uitgevoerd komt de technisch specialist langs voor een kwaliteitscontrole.

Complete begeleiding

Uitgebreider energiebespaaradvies

Hoom blijft tijdens het hele traject je aanspreekpunt. Kom je er met de coach telefonisch niet uit welke maatregel het meest geschikt is? Of wil je een uitgebreid advies over het duurzaam verwarmen van jouw huis met een warmtepomp? Kies dan voor een Hoom Energiebespaaradvies. Een onafhankelijk energieadviseur licht jouw huis van onder tot boven door en maakt een uitgebreid persoonlijk rapport. Met besparingstips en advies over de maatregelen met het hoogste rendement.

Complete begeleiding

Waarom Hoom?

Hoom helpt woningeigenaren hun huis stap voor stap steeds energiezuiniger te maken. Want veel mensen willen energie besparen. Toch komt het er niet van. Hoom maakt energie besparen makkelijk door je alle werk en zorg uit handen te nemen. Zij selecteren alvast geschikte (lokale) bouw- en installatiebedrijven en zetten de beste maatregelen op een rij, compleet met prijzen. Hoom begeleidt het traject voor de maatregelen; spouwmuurisolatie, bodem- of vloerisolatie, dakisolatie, ventilatiebox, zonneboiler en zonnepanelen.  Hoom breidt geregeld uit met andere maatregelen. Meld je aan voor de nieuwsbrief of hou de site in de gaten op Hoom.nl. Achteraf zorgt Hoom dat de werkzaamheden gegarandeerd goed worden opgeleverd en dat de kwaliteit van het uitgevoerde werk is gewaarborgd.

Complete begeleiding

 • Veelgestelde vragen over Hoom

  • Waarom werkt Natuur & Milieu samen met Hoom?

   De missie van Hoom komt overeen met een van de belangrijkste doelen van Natuur & Milieu. Namelijk Nederland steeds slimmer om te laten gaan met energie. Hoom doet dat door bestaande woningen stap voor stap energiezuiniger te maken. Natuur & Milieu werkt graag samen met een onafhankelijke organisaties zoals Hoom, die zonder winstoogmerk bijdraagt aan het verduurzamen van Nederland.

  • Waarom zou ik voor Hoom kiezen?

   Wil je je huis energiezuiniger maken, maar weet je niet goed waar je moet beginnen of heb je weinig tijd? Dan kies je voor Hoom. Hoom neemt je al het werk uit handen en bekijkt samen met jou je persoonlijke situatie, geeft vervolgens advies voor beste manier om energie te besparen. Wil je vervolgens één of meerdere maatregelen laten uitvoeren? Dan vraagt Hoom offertes voor je op bij bouw- en installatiebedrijven, die zijn geselecteerd op basis van prijs en kwaliteit. Vervolgens beslis jij wat, wanneer en door wie je de maatregel(en) wilt laten uitvoeren.

  • Ben ik duurder uit bij Hoom?

   Het uitgangspunt is dat de vergoeding voor Hoom niet hoger dan wanneer je de maatregelen rechtstreeks zou utivoeren. Zo bent je niet duurder uit. Hoom vraagt voor haar diensten eenmalig een vergoeding per maatregel, nádat de maatregelen naar jouw volle tevredenheid zijn volbracht.

  • Hoe verloopt een adviestraject?

   Eerst vindt er een gratis telefonisch advies plaats. De coach adviseert over welke maatregel(en) geschikt zijn voor uw situatie. Vervolgens kun je er voor kiezen om de technisch specialist  langs te laten komen om de woonsituatie op te nemen. Vervolgens krijg je meerdere offertes voor de maatregel(en) waarvoor is gekozen. De coach helpt vervolgens telefonisch bij het maken van de beste keuze uit de offertes en bij de uitvoering van de maatregel(en). De technisch specialist is aanwezig bij de oplevering van de maatregelen. Pas als iedereen tevreden is, is de oplevering definitief en wordt er gefactureerd.

   Wanneer blijkt dat telefonisch advies niet voldoende is, kan er ook een uitgebreid energiebespaaradvies uitgebracht worden. Dit energiebespaaradvies kost €240. De technisch specialist komt dan bij u  thuis om de woonsituatie op te nemen en maakt vervolgens een uitgebreid energiebespaaradvies met alle mogelijkheden en opties voor jouw woonsituatie. Vervolgens ontvangt u voor de maatregelen meerdere offertes. Daarna helpt de coach weer bij het maken van de beste keuze uit de offertes en bij de uitvoering van de maatregelen. Ook in dit geval is de technisch specialist aanwezig bij de oplevering van de maatregelen. En ook hier geldt: als iedereen tevreden is, is de oplevering definitief en wordt er gefactureerd.

  • Bij wie kan ik terecht met vragen?

   Heb je tijdens het gehele traject vragen? Hoom blijft tijdens het gehele traject je aanspreekpunt.

  • Wie is Hoom?

   Hoom is een onafhankelijke organisatie die huizenbezitters helpt hun huis energiezuiniger te maken. Dat doen ze door werk en zorg uit handen te nemen.

   Hoom geeft persoonlijke begeleiding tijdens het hele traject. Een persoonlijke energiebesparingscoach denkt mee over de beste maatregelen en is altijd bereikbaar voor advies. Een technisch expert checkt vooraf of maatregelen uitvoerbaar zijn en doet technische opnames. Vooraf selecteren zij meerdere bouw- en installatiebedrijven die vakmanschap leveren tegen een eerlijke prijs. Achteraf gaan ze langs om de uitgevoerde maatregelen te controleren.

   Hoom is een initiatief van netwerkbedrijf Alliander en wil zonder winstoogmerk bijdragen aan het verduurzamen van Nederland. Ze zijn onafhankelijk, werken met onafhankelijke energieadviseurs en het selectieproces voor bouw- en installatiepartners is zorgvuldig en transparant.

  • Helpt Hoom ook bij het aanvragen van eventuele vergunningen en subsidies?

   Hoom helpt  je zoveel mogelijk op weg om de juiste vergunning te krijgen als dat nodig is. Ze kunnen adviseren en aangeven bij welk loket of instantie je moet zijn. Het daadwerkelijk aanvragen van de vergunning moet je echter zelf doen.

Mogelijk gemaakt door:
Geleverd door:
 • sponsor
 • sponsor
 • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]