Spouwmuurisolatie

Wat is het aanbod?

De spouw is de ruimte tussen je binnen- en buitenmuur. Door deze op te vullen met isolatiemateriaal, kun je wel tot 30% per jaar besparen op je energierekening. Voor spouwmuurisolatie werkt Natuur & Milieu samen met isolatiebedrijf Pluimers. Zij gebruiken hiervoor minerale wol van meer dan 75% gerecycled glas, zonder toevoegingen van chemicaliën. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de duurzaamheid, service en kwaliteit van leveranciers en kunnen je daardoor een goede offerte aanbieden.

Spouwmuurisolatie

Wat bespaar je?

Spouwmuurisolatie is een lage investering die direct besparing oplevert. Per jaar bespaar je daarmee zo’n 320 m3 aan gas. Voor een gemiddelde tussenwoning (met 40 m2 aan geveloppervlak) komt dat neer op zo’n € 210 per jaar. Bij grotere huizen, bijvoorbeeld een vrijstaande woning (met een gevel van 150 m2), loopt dat al gauw op tot € 800 per jaar.
De terugverdientijd is afhankelijk van je stookgedrag en grootte van je huis, maar binnen 4 jaar heb je deze investering al terugverdiend. Weten hoeveel je met isolatie in jouw woning kunt besparen?

Spouwmuurisolatie

Meer info

 • Geschikt voor woningen met een spouw die nog niet gevuld is: vaak hebben woningen gebouwd tussen 1930 en 1975 deze isolatie nog niet.
 • Je hebt je investering meestal binnen 4 jaar al terugverdiend. Of nog sneller wanneer je recht hebt op subsidie via je gemeente.
 • Spouwmuurisolatie wordt gedaan vanaf de buitenkant, er is geen breekwerk of verbouwing nodig en is vaak binnen een dag geregeld. Lees meer.
 • Denk bij isoleren ook aan de vleermuizen en vogels. Lees hier hoe je dat doet.
  • Waarom richt Natuur & Milieu zich op energiebesparing?

   Voor de verduurzaming van Nederland is het belangrijk dat we minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen. Dat bereiken we door huishoudens en bedrijven te stimuleren om zuiniger om te gaan met energie en zelf schone energie op te wekken. Daarom maken we het je zo makkelijk mogelijk en geven je onafhankelijk advies.

  • Wat zijn de algemene voorwaarden?

   Dit zijn de algemene voorwaarden van de woningisolatieactie. Bekijk ook de algemene leveringsvoorwaarden van de leverancier Pluimers.

  • Zijn er kosten verbonden aan het aanvragen van een offerte?

   Nee, het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend. Pas op het moment dat je de offerte ondertekend hebt en de bedenktijd verstreken is, dien je annuleringskosten te betalen.

  • Wie garandeert de kwaliteit van het werk?

   Pluimers garandeert de kwaliteit van de isolatie.

  • Hoe kan ik nagaan of mijn huis spouwmuren heeft?

   Niet alle woningen hebben spouwmuren. Woningen gebouwd vóór 1920 hebben hoogstwaarschijnlijk geen spouw. Vanaf 1945 kregen de meeste huizen wel spouwmuren en vanaf 1960 werd het zelfs verplicht. Ook de buitenmuur is een indicatie. Is de dikte van je buitenmuur 24 cm of meer? Dan heeft je huis spouwmuren.

  • Hoe weet ik of de muren van mijn huis al geïsoleerd zijn?

   Komt je huis uit 1920-1975? Dan kun je een technisch inspecteur inhuren om met een camera de situatie in de spouw te bekijken. Woningen die gebouwd zijn vanaf 1975 hebben vrijwel altijd al spouwmuurisolatie.

  • Hoe lang duurt het voor mijn spouwmuren geïsoleerd zijn?

   Nadat je akkoord bent gegaan met de offerte duurt het gemiddeld 10 weken voordat je spouwmuren geïsoleerd zijn. De isolatie zelf is binnen een dag geregeld! Al je spullen kunnen blijven staan en het geeft nauwelijks overlast.

  • Hoe wordt spouwmuurisolatie aangebracht ?

   In de voegen van de buitenmuur worden kleine gaatjes geboord. Met een machine wordt het isolatiemateriaal vervolgens in de spouw geblazen of gegoten. Als de spouwmuur gevuld is, worden de gaatjes netjes weggewerkt. Dit gebeurt allemaal binnen één dag, zonder breekwerk of verbouwing!

Alle veelgestelde vragen
Mogelijk gemaakt door:
Geleverd door:
 • sponsor
 • sponsor
 • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]