Spouwmuurisolatie

Wat is het aanbod?

Door de spouw (de ruimte tussen je binnen- en buitenmuur) op te vullen met isolatiemateriaal kun je tot wel 30% per jaar besparen op je gasrekening. Goed voor het milieu én je portemonnee!

Neem via Natuur & Milieu spouwmuurisolatie van Pluimers, en wij maken het je gemakkelijk. Doordat we grondig onderzoek hebben gedaan naar de duurzaamheid, service en kwaliteit van leveranciers, hebben we voor jou het beste aanbod kunnen kiezen. Vraag nu een offerte op maat aan.

Spouwmuurisolatie

Wat bespaar je?

Spouwmuurisolatie is een lage investering die direct besparing oplevert. Per jaar bespaar je daarmee zo’n 320 m3 aan gas. Voor een gemiddelde tussenwoning (met 40 m2 aan geveloppervlak) komt dat neer op zo’n € 210 per jaar. Bij grotere huizen, bijvoorbeeld een vrijstaande woning (met een gevel van 150 m2), loopt dat al gauw op tot € 800 per jaar.

De terugverdientijd is afhankelijk van je stookgedrag en grootte van je huis, maar binnen 4 jaar heb je deze investering al terugverdiend. Weten hoeveel je met isolatie in jouw woning kunt besparen?

Spouwmuurisolatie

Meer info

 • Geschikt voor woningen met een spouw die nog niet gevuld is: vaak hebben woningen gebouwd tussen 1930 en 1975 deze isolatie nog niet.
 • Je hebt je investering meestal binnen 4 jaar al terugverdiend. Of nog sneller wanneer je recht hebt op subsidie via je gemeente.
 • Je spouw wordt door Pluimers gevuld met minerale wol uit meer dan 75% gerecycled glas zonder toegevoegde chemicaliën.
 • Na akkoord offerte duurt het tussen de twee en tien weken voordat je spouwmuren geïsoleerd zijn. Het isoleren zelf is binnen één dag geregeld. Lees meer over de isolatiewerkzaamheden.

 

Spouwmuurisolatie

De voordelen van spouwmuurisolatie

 • Spouwmuurisolatie is de meest voordelige vorm van isoleren, tot wel 30% besparen op je energierekening met slechts een lage investering.
 • Je ondervindt geen overlast door de werkzaamheden, deze gebeuren vanaf de buitenkant van de woning: geen breekwerk of verbouwing nodig.
 • Spouwmuurisolatie heeft geluidsdemping tot gevolg, daarmee heb je ook minder last van buitengeluiden.
 • Je verhoogt je wooncomfort; de muren worden tot wel vijf graden warmer en de tocht in huis vermindert.
 • Er wordt gebruik gemaakt van duurzaam materiaal: de minerale wol bestaat uit meer dan 75% gerecycled glas zonder toegevoegde chemicaliën.
  • Waarom richt Natuur & Milieu zich op energiebesparing?

   Natuur & Milieu werkt aan een gezonde, duurzame en mooie wereld. Een wereld waarin je prettig, comfortabel en duurzaam woont. Voor de verduurzaming van Nederland is het van groot belang om minder aardgas (en kolen) te gebruiken. Dat kan als huishoudens en bedrijven veel zuiniger omgaan met energie en zelf schone energie opwekken.

   We willen dat zoveel mogelijk mensen meedoen met een milieuvriendelijke leefstijl. Dus maken we het je gemakkelijk. Bovendien geven wij onafhankelijk advies en weet je zeker dat je echt duurzaam bezig bent.

  • Waar kan ik de actievoorwaarden vinden?

   Dit zijn de actievoorwaarden van de woningisolatieactie. Bekijk ook de algemene leveringsvoorwaarden van de leverancier Pluimers.

  • Is spouwmuurisolatie wel duurzaam?

   Absoluut. Want als de buitenmuren van je woning niet zijn geïsoleerd, dan verliest je huis veel warmte. Daardoor moet de verwarming harder werken, en dat zorgt voor milieubelasting. Want harder stoken betekent meer gasverbruik, en dat zorgt voor meer CO2-uitstoot en draagt bij aan klimaatverandering. Bovendien is gas niet onbeperkt voorradig. Het isoleren van de buitenmuren vermindert de milieubelasting doordat het warmteverlies tegengaat. Het gasverbruik daalt na spouwmuurisolatie met gemiddeld 8 m3 per jaar, per m2 spouwmuur.

  • Hoe wordt spouwmuurisolatie aangebracht?

   In de voegen van de buitenmuur worden kleine gaatjes geboord. De grootte van het gat is onder andere afhankelijk van de voeg en het isolatiemateriaal. Met een machine wordt het isolatiemateriaal in de spouw geblazen of gegoten. Als de spouwmuur gevuld is, worden de gaatjes netjes weggewerkt. Dit is binnen een dag gebeurd en er is geen breekwerk of verbouwing voor nodig. De gevel verandert niet van uiterlijk, en onderhoud is niet nodig.

  • Mijn muren zijn al deels geïsoleerd (met pur, schuim, glaswol of onbekend materiaal). Kunnen jullie ze bijvullen?

   Bestaande isolatie kan helaas niet worden ‘bijgeblazen’ met de minerale glaswol, omdat er dan verschillende isolatiewaarden ontstaan. Dit kan leiden tot koudebruggen en dus vochtproblemen.

  • Wat vinden jullie van pur?

   Wij hebben in onze actie pur uitgesloten als isolatiemateriaal, vanwege de actuele discussies over veilig gebruik hiervan.

  • Wie garandeert de kwaliteit van het werk?

   Pluimers garandeert de kwaliteit van de isolatie voor minimaal 10 jaar.

  • Zijn er kosten verbonden aan het aanvragen van een offerte?

   Als je na het ondertekenen van je offerte en na de wettelijke bedenktijd van 14 dagen alsnog afziet van de offerte, betaal je annuleringskosten. Deze kosten bedragen €350,-

Alle veelgestelde vragen
Mogelijk gemaakt door:
Geleverd door:
 • sponsor
 • sponsor
 • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]