Zoldervloerisolatie

Wat is het aanbod?

Wordt je zolder niet gebruikt als woon- of leefruimte, maar vooral als opslagruimte? Dan is het zonde om je hele zolder (onbedoeld) te verwarmen. Dit voorkom je gemakkelijk met goede zoldervloerisolatie. Zo houd je warmte langer vast in je huis en bespaar je op je energierekening.
Voor zoldervloerisolatie werkt Natuur & Milieu samen met isolatiebedrijf Pluimers. In de holle constructie van je zoldervloer wordt mineraal glaswol ingeblazen. Zoldervloerisolatie is daarom ook alleen mogelijk als de zoldervloer bestaat uit een houten, holle constructie.

Zoldervloerisolatie

Wat bespaar je?

Afhankelijk van de woonwensen voor je zolder, kies je voor dak- of zoldervloerisolatie. Een goed geïsoleerd dak of geïsoleerde zoldervloer zorgt voor een besparing van ongeveer €550 per jaar op je energierekening. Wil jij weten wat je nog meer kunt besparen? Doe de woningtest en je weet het binnen enkele minuten.

Zoldervloerisolatie

Meer info

 • Zoldervloerisolatie is minder arbeidsintensief en daarom wat goedkoper dan dakisolatie
 • Wil je je zolder gebruiken als slaapkamer of hobbykamer? Kies dan voor dakisolatie.
 • Uitgebreide informatie over zoldervloerisolatie vind je hier.
 • Heb je een open zolder en is deze ruimte niet af te sluiten met een deur of luik? Dan heeft zoldervloerisolatie geen zin en is dakisolatie een betere optie.
15%
korting
 • Zoldervloerisolatie

  • Is mijn zoldervloer geschikt voor zoldervloerisolatie?

   Pluimers kan de zoldervloer isoleren als het een houten vloer is met houten balklagen. De holle ruimte tussen de houten balklagen wordt opgevuld met isolatiemateriaal, vaak wordt hier een minerale wol voor toegepast. Dit systeem wordt veelal toegepast wanneer de zolder niet gebruikt wordt. Op deze manier wordt de warmte snelle geblokkeerd en gaat deze niet naar de zolder die niet of nauwelijks gebruikt wordt.

  • Wat is het verschil tussen dakisolatie en zoldervloerisolatie?

   Dakisolatie wordt meestal toegepast als de zolder een leefruimte betreft (bijv. slaapkamer of hobbyruimte). Maar als de zolder leegstaat cq. gebruikt als opslagruimte dan is het eventueel een optie op de zoldervloer te isoleren. De warmte die van beneden opstijgt wordt dan in een eerder stadium al tegen gehouden.

  • Hoe isoleert Pluimers de zoldervloer?

   Pluimers kan de zoldervloer isoleren als het een houten vloer is met houten balklagen. Wij brengen aan de bovenzijde van de vloer kleine vulgaten aan en vullen de ruimte tussen de houten balklagen op met isolatiewol. Na het aanbrengen van de isolatie worden de vulgaten weer netjes afgedicht.

  • Hoeveel ga ik besparen met dakisolatie en/of zoldervloerisolatie?

   Hoeveel u gaat besparen is afhankelijk van uw stookgedrag. Milieu Centraal heeft berekend dat bij je bij een gemiddelde eengezinswoning ongeveer 1000m3 bespaart met dakisolatie (als de zolder verwarmt is). Per jaar kom je dan uit op een bedrag van ongeveer 650 euro.

  • Kan ik subsidie ontvangen voor dak/zoldervloerisolatie?

   In sommige gemeentes in Nederland kunt u nog subsidie voor dak- en of zoldervloerisolatie ontvangen. Kijk op www.energiesubsidiewijzer.nl of er in uw gemeente nog subsidie op isolatie te verkrijgen is. Los van subsidie is isolatie snel terugverdiend en rendeert deze vorm van investeren vele malen beter dan bancaire producent, daarnaast brengt deze investering vanzelfsprekend extra comfort teweeg.

Mogelijk gemaakt door:
Geleverd door:
 • sponsor
 • sponsor
 • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]