Zoldervloerisolatie

Wat is het aanbod?

Via het dak gaat er veel warmte verloren, een dak zonder isolatie is een van de grootste energieverspillers in een woning. Met dak- of zoldervloerisolatie bespaar je honderden euro’s op je energierekening. Natuur en Milieu biedt in samenwerking met Isolatiebedrijf Pluimers nu zoldervloerisolatie aan tegen een scherpe prijs.

Zoldervloerisolatie

Waarom zoldervloerisolatie?

In veel woningen wordt de zolder niet gebruikt als woon- en leefruimte maar als opslagruimte. Het is dan ook zonde om de zolder (onbedoeld) mee te verwarmen.  Onnodig warmteverlies naar de zolder kun je tegengaan door de zoldervloer te isoleren.

Zoldervloerisolatie is mogelijk als de zoldervloer bestaat uit een houten, holle constructie. Deze holle ruimte wordt bereikbaar door het aanbrengen van boorgaten en aansluitend vol geblazen met isolatiemateriaal. Stelt u zich eens voor hoeveel energiewinst u kunt behalen indien u de onbenutte zolderruimte niet meer warm hoeft te stoken!

 

Zoldervloerisolatie

Voordelen van zoldervloerisolatie

 • Bij een gemiddelde tussenwoning bespaar je ongeveer 550 euro op je energierekening
 • Warmteverlies wordt eerder tegengegaan door isolatie in de zoldervloer
 • Minder arbeidsintensief, daardoor goedkoper dan dakisolatie
 • Meer informatie over zoldervloerisolatie vind je hier.
 • Zoldervloerisolatie

  • Is mijn zoldervloer geschikt voor zoldervloerisolatie?

   Pluimers kan de zoldervloer isoleren als het een houten vloer is met houten balklagen. De holle ruimte tussen de houten balklagen wordt opgevuld met isolatiemateriaal, vaak wordt hier een minerale wol voor toegepast. Dit systeem wordt veelal toegepast wanneer de zolder niet gebruikt wordt. Op deze manier wordt de warmte snelle geblokkeerd en gaat deze niet naar de zolder die niet of nauwelijks gebruikt wordt.

  • Wat is het verschil tussen dakisolatie en zoldervloerisolatie?

   Dakisolatie wordt meestal toegepast als de zolder een leefruimte betreft (bijv. slaapkamer of hobbyruimte). Maar als de zolder leegstaat cq. gebruikt als opslagruimte dan is het eventueel een optie op de zoldervloer te isoleren. De warmte die van beneden opstijgt wordt dan in een eerder stadium al tegen gehouden.

  • Hoe isoleert Pluimers de zoldervloer?

   Pluimers kan de zoldervloer isoleren als het een houten vloer is met houten balklagen. Wij brengen aan de bovenzijde van de vloer kleine vulgaten aan en vullen de ruimte tussen de houten balklagen op met isolatiewol. Na het aanbrengen van de isolatie worden de vulgaten weer netjes afgedicht.

  • Hoeveel ga ik besparen met dakisolatie en/of zoldervloerisolatie?

   Hoeveel u gaat besparen is afhankelijk van uw stookgedrag. Milieu Centraal heeft berekend dat bij je bij een gemiddelde eengezinswoning ongeveer 1000m3 bespaart met dakisolatie (als de zolder verwarmt is). Per jaar kom je dan uit op een bedrag van ongeveer 650 euro.

  • Kan ik subsidie ontvangen voor dak/zoldervloerisolatie?

   In sommige gemeentes in Nederland kunt u nog subsidie voor dak- en of zoldervloerisolatie ontvangen. Kijk op www.energiesubsidiewijzer.nl of er in uw gemeente nog subsidie op isolatie te verkrijgen is. Los van subsidie is isolatie snel terugverdiend en rendeert deze vorm van investeren vele malen beter dan bancaire producent, daarnaast brengt deze investering vanzelfsprekend extra comfort teweeg.

Mogelijk gemaakt door:
Geleverd door:
 • sponsor
 • sponsor
 • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]