zonnepanelen huren

Ons aanbod

Heb je een geschikt dak voor zonnepanelen, maar geen geld om zonnepanelen te kopen? Of wil je flexibel blijven voor de toekomst en nergens aan vastzitten? Dan kun je zonnepanelen huren via onze partner Solease. Je hoeft zelf niets te investeren, maar je betaalt een huur bedrag per maand. Hiervoor wordt alles voor je geregeld: van installatie tot monitoring, onderhoud, reparatie en verzekering. Je betaalt de huur vanuit de opbrengst van je panelen, bespaart meteen op je energiekosten en wekt zelf duurzame stroom op met je eigen dak!

zonnepanelen huren

Hoe werkt het?

Stap 1: Na je dakcheckaanvraag neemt Solease contact met je op om aanvullende vragen en je persoonlijke wensen te bespreken. Vervolgens ontvang je een offerte

Stap 2: Als je akkoord gaat met de offerte plant Solease een afspraak in voor de installatie van je zonnepanelen.

Stap 3: Zodra je systeem is geïnstalleerd begin je direct met besparen. Ook na de installatie staat Solease altijd voor je klaar. Reparatie en onderhoud zijn meegenomen in het huurbedrag.

zonnepanelen huren

Voordelen van zonnepanelen huren

 • geen investering
 • direct besparen op je energierekening
 • geen risico
 • alles wordt voor je geregeld: installatie, monitoring, reparatie en verzekering
 • je kunt op ieder moment besluiten de panelen alsnog te kopen
zonnepanelen huren

Hoe werkt het?

 1. Na je dakcheckaanvraag neemt onze partner Solease contact met je op om aanvullende vragen en je persoonlijke wensen te bespreken. Vervolgens ontvang je een offerte.
 2. Als je akkoord gaat met de offerte wordt er een afspraak ingepland voor de installatie van je zonnepanelen.
 3. Zodra je systeem is geïnstalleerd begin je direct met besparen!
 • Zonnepanelen huren

  • Waarom promoot Natuur & Milieu het huren van zonnepanelen?

   Natuur & Milieu streeft naar een duurzame wereld waarin we minder aardgas en kolen gebruiken, zuinig omgaan met energie en schone energie opwekken. Om dat te bereiken moeten er zonnepanelen komen op álle geschikte daken in Nederland. Daarmee kunnen we tot wel 40% van al onze elektriciteit opwekken.  Natuur & Milieu vindt dat iedereen mee moet kunnen doen en moet kunnen profiteren van zonne-energie. Ook als je geen geld hebt om panelen te kopen. Dan is het huren van zonnepanelen een goed alternatief. Op deze manier kun je met jouw eigen dak zonnestroom opwekken, maar hoef je hiervoor geen grote investering te doen.

  • Waarom is zonnepanelen huren een goed idee?

   Als je geen geld hebt om zelf zonnepanelen aan te schaffen, maar wel een geschikt dak hebt kun je ervoor kiezen om zonnepanelen te huren. Ook als je nergens omkijken naar wilt hebben en geen enkel risico wil lopen, is het huren van panelen een goed idee. Alles wordt namelijk voor je geregeld; van installatie tot verzekering. Het risico van de panelen ligt bij Solease. Als er iets niet goed werkt, of er ontstaat schade, dan zal Solease dit verhelpen.

  • Waarom werkt Natuur & Milieu samen met Solease?

   De missie van Solease sluit naadloos aan bij de doelen van Natuur & Milieu; de drempel voor zonne-energie voor iedereen zo laag mogelijk te houden. Het aanbod van Solease voldoet aan de eisen die Natuur & Milieu stelt aan haar partners. Een goede prijs-kwaliteitsverhouding, duurzaam geproduceerde en gecertificeerde zonnepanelen en een uitstekend installatie- en serviceproces.

  • Wat zit er allemaal inbegrepen in de huurprijs?

   Kies je voor huurpanelen van Solease dan is de huurprijs die je betaalt inclusief:

   • Financiering
   • Installatie
   • Monitoring
   • Onderhoud
   • Reparatie
   • Verzekering
  • Wat gebeurt er als ik ga verhuizen?

   Als je gaat verhuizen, kun je het huurcontract overdragen naar de nieuwe bewoners. Hiervoor betaal je een administratieve vergoeding. Daarnaast heb je de keuze het systeem over te kopen voor je nieuwe huis of je kunt ervoor kiezen het huurcontract stop te zettten.

  • Hoe werkt een zonnepaneel?

   Een zonnepaneel of photovoltaïsch paneel, kortweg pv-paneel, is een paneel dat zonnestraling omzet in zonne-energie ofwel elektriciteit. De photovoltaïsche cellen worden op een paneel geplaatst. In de photovoltaïsche cellen vindt de omzetting van licht naar elektrische spanning plaats, in twee lagen silicium. Als de voor- en achterzijde van de siliciumlaag (de plus- en minpool) vervolgens met elkaar worden verbonden, dan verplaatsen de negatief geladen deeltjes, hierdoor wordt gelijkstroom geproduceerd. Deze gelijkstroom wordt vervolgens door middel van een omvormer omgezet in wisselstroom zodat het gebruikt kan worden op het Nederlandse electriciteitsnet.

  • Is zonne-energie in Nederland wel zinvol?

   Er is niet direct zonlicht nodig om zonne-energie te maken, dus ook met ons Nederlands klimaat wordt voldoende energie opgewekt om rendabel in zonne-energie te kunnen investeren. Zonnepanelen leveren ook stroom als het bewolkt is.

  • Heeft het nut om zonnepanelen te nemen als mijn dak niet op het zuiden gericht is?

   De meeste opbrengst krijg je met zonnepanelen gericht op het zuiden, maar meestal is het grootste deel van zuidwest tot zuidoost ook interessant. Het is niet interessant panelen op een dak richting het noorden te leggen.

  • Is mijn dak sterk genoeg?

   De meeste daken zijn sterk genoeg, maar niet alle. De installateur van Solease zal dit voor je beoordelen.

  • Ik heb schaduw op mijn dak van bomen/hoge gebouwen/schoorsteen etc. Hoe weet ik of dit invloed heeft?

   Schaduw heeft een nadelige invloed op de opbrengst van de zonnepanelen. Schaduw op 1 paneel leidt tot een verlies in opbrengst in alle panelen die ermee geschakeld zijn. Er wordt dus ook altijd naar gestreefd om de zonnepanelen zoveel mogelijk vrij van schaduw te leggen. Solease zal voor je beoordelen wat de meest optimale benutting van je dak is.

  • Zonne-energie is toch veel te duur en niet rendabel zonder subsidie?

   Vroeger was dit inderdaad het geval, maar zonnepanelen zijn intussen zo aantrekkelijk geprijsd dat bij een goede dakligging zonne-energie een stuk goedkoper is dan normale stroom, zelfs zonder subsidie!

  • Is zonnepanelen huren financieel aantrekkelijk?

   Over de lange termijn gezien, is het kopen van zonnepanelen financieel de meest aantrekkelijke optie. Het grote voordeel van het huren van panelen is de volledige ontzorging. Alles wordt voor je geregeld; de aanschaf, installatie, monitoring, reparatie maar ook de verzekering. Je loopt geen enkel risico. Bovendien zit je nergens aan vast. Je kunt na een aantal jaren alsnog besluiten de panelen over te kopen, of, als je bijvoorbeeld gaat verhuizen, het huurcontract stop zetten.

   Wil je toch liever meteen zelf eigenaar worden van de  zonnepanelen, dan kun je er ook voor kiezen om een lening af te sluiten voor de aanschaf. Een Duurzaamheidslening of van de Energiebespaarlening zijn hiervoor goede opties. Hier lees je er meer over.

  • Waar kan ik terecht bij vragen?

   Voor vragen over je aanvraag of voor meer informatie over het huuraanbod kun je terecht bij Solease via info@solease.nl, telefonisch 030 – 320 02 37 of via het contactformulier van Solease
   Voor vragen over de campagne kun je terecht bij het Slimwoner-team van Natuur & Milieu via betereenergie@natuurenmilieu.nl, telefonisch via 030 – 233 13 28 of stuur ons een bericht via het contactformulier.

  • Welke opties heb ik nog meer te profiteren van zonne-energie?

   Naast zonnepanelen huren kun je ook zonnepanelen kopen, investeren in zonne-energieprojecten en zonnestroom afnemen. Bekijk ons aanbod.

Geleverd door