Wat is het aanbod?

Leg zonnepanelen op je dak en start direct met het opwekken van je eigen zonnestroom! In samenwerking met Greenchoice heeft Natuur & Milieu nu een eerlijk aanbod van kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen met een hoog rendement. Je bent zeker van service en goede kwaliteit dankzij strenge service-afspraken, onafhankelijke inspecties en uitgebreide garanties. De zonnepanelen worden gemaakt volgens internationale milieustandaarden en zijn geproduceerd onder eerlijke arbeidsomstandigheden.

Bovendien kun je nog tot en met 2020 profiteren van de salderingsregeling en ontvang je voor de opgewekte stroom eenzelfde vergoeding als je betaalt voor je verbruikte stroom. Ook na 2020 blijft het hebben van zonnepanelen financieel interessant. Je ontvangt dan namelijk een terugleversubsidie, die zo wordt berekend dat je na 7 jaar je zonnepanelen terug hebt verdiend. Wacht dus niet langer en kies nu voor zonnepanelen op je dak. Lees meer over financieringsmogelijkheden en de terugleversubsidie.

Zonnepanelen kopen

Wat kun je verwachten?

Vraag je een offerte op maat aan, dan krijg je een telefonisch consult met een vast aanspreekpunt. Je ontvangt een analyse van je huidige stroomverbruik en eigen opwekcapaciteit, gespecificeerde configuratie op basis van professionele lucht- en straatfoto’s en rendementsberekening. Daarnaast biedt Greenchoice je aan om gratis gebruik te maken van de BTW-service t.w.v. 135 euro (exclusief BTW).

Wil je zelf een vergelijking maken van de zonnepaneelpakketten die Greenchoice aanbiedt? Download dan dit overzicht van de producten, garanties en prijzen. Liever een maatwerkofferte?

Zonnepanelen kopen

Waarom zonnepanelen via Greenchoice?

 • Greenchoice komt met een klanttevredenheidcijfer van 8,3 als beste energiemaatschappij uit de test van de Consumentenbond.
 • Solartester® test iedere levering zonnepanelen die aankomt in Nederland zodat je zeker weet dat de zonnepanelen van uitstekende kwaliteit zijn.
 • Uitsluitend gecertificeerde installateurs die werken volgens strenge technische en veiligheidsprotocollen en steekproefsgewijze controles door een externe partij.
 • Opbrengstgarantie van de zonnestroominstallatie. Wanneer de opbrengst van de eerste vijf jaar meer dan 5% lager is dan geschat ontvang je van Greenchoice het verschil.
Zonnepanelen kopen

Voordelen van zonnepanelen

 • Je produceert je eigen duurzame energie, maakt gebruik van een 100% groene energiebron en draagt zo bij aan een duurzame wereld.
 • Bovendien zijn zonnepanelen goed voor je portemonnee: je energierekening wordt een stuk lager en je hebt de investering al binnen ongeveer 7 jaar terugverdiend.
 • Je profiteert in ieder geval tot en met 2020 van de salderingsregeling en daarna van de nieuwe terugleversubsidie.
 • Door het zelf opwekken van je eigen duurzame stroom ben je ook nog eens minder afhankelijk van eventuele stroomprijsstijgingen.
 • Lees meer over waarom zonnepanelen een goede investering zijn.
 • Veelgestelde vragen over Zonnepanelenaanbod

  • Wat houdt een zonnepanelenaanbod via Natuur & Milieu in?

   Kies je voor zonnepanelen via Natuur & Milieu, dan kies je voor zonnepanelen zonder zorgen: kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen met een hoog rendement. De pakketten zijn voordelig omdat het een collectieve inkoopactie is. Daarnaast wordt alles voor je geregeld. Van een offerte op maat tot een vakkundig installatie en aftersalesservice. Wij hebben een leverancier geselecteerd die producten van gegarandeerde kwaliteit levert, inclusief duurzame productie. Met deze actie is het ook mogelijk om zonnepanelen aan te schaffen als je een moeilijk dak hebt. Bovendien heb je de keus uit blauwe en zwarte panelen.

  • Wat is het rendement van de zonnepanelen?

   Het rendement van de zonnepanelen is afhankelijk van je persoonlijke situatie en de ligging van de panelen. Zonnepanelen die volledig op het zuiden gericht zijn halen gemiddeld een rendement van 95% van het Wattpiek vermogen. Dit percentage wordt lager wanneer de panelen verder bij het zuiden vandaan komen te liggen.

  • Met wie sluit ik een contract af, Natuur & Milieu of de leverancier?

   Het contract sluit je af met de leverancier Greenchoice. Zij leveren de panelen en ook de garanties op de zonnepanelen.

  • Ik heb al groene stroom, waarom zou ik ook nog zonnepanelen nemen?

   Groene stroom is uiteraard een goed product, maar let wel op de duurzaamheid van de stroomleverancier. Zonnepanelen zijn daarnaast een mooie mogelijkheid om zelf elektriciteit op te wekken en je draag je zelf direct bij  aan de productie van meer duurzame energie. Doordat  je vervolgens minder groene stroom afneemt verlaag je  je energierekening wat het een financieel interessante investering maakt. En tegelijk komt er meer duurzame energie op de markt wat weer goed is om het gebruikt van fossiele elektriciteit terug te dringen.

  • Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

   Over het algemeen kunnen zonnepanelen op schuine en platte daken worden geïnstalleerd, zolang de dakconstructie sterk genoeg is om de zonnepanelen te kunnen dragen. Wanneer je een maatwerkofferte aanvraagt, meet een adviseur je situatie op afstand in. Daarbij wordt gelet op de volgende dingen:

   1. Hoe meer zonlicht op de panelen valt, hoe hoger de opbrengst. Een dak op het zuiden is ideaal, maar een ligging op het oosten of westen is vaak ook mogelijk. Daken die gelegen zijn op het noorden of daken met schaduw zijn minder geschikt. Een dak op het noorden is vaak minder interessant, doordat de opbrengst veel lager is.
   2. De kleinste installatie die je kunt kiezen bij Greenchoice, bestaat uit vier panelen. Deze moeten allemaal in dezelfde hoek naar de zon geplaatst worden; over het algemeen op één dakoppervlak dus. Daarvoor heb je minimaal 20 m2 vrij dakoppervlak nodig (bij een schuin of plat dak). De afmetingen van de panelen zijn: 1 meter bij 1 meter 65 centimeter.
   3. Het oppervlak moet vrijwel zonder schaduw zijn. De feitelijke opbrengst van de installatie wordt bepaald door de ‘zwakste schakel’ in het systeem: het paneel met de laagste opbrengst. Dus als één zonnepaneel in de schaduw ligt, daalt de productie van alle andere panelen die daar rechtstreeks mee verbonden zijn.

   In veel gevallen is het dan verstandig om tegen een meerprijs optimizers aan te schaffen. Hiermee optimaliseert je de opbrengst per paneel, ook als een paneel gedeeltelijk in de schaduw ligt.

  • Welke panelen biedt Greenchoice aan?

   De panelen zijn van het merk Trina Solar, Het zijn poly-kristallijne panelen met een vermogen van 275 Wattpiek. Tegen een geringe meerprijs kun je kiezen voor mooie zwarte design panelen met tussen de 275 tot en met 300 Wattpiek vermogen (aanbod kan variëren in de tijd). De omvormer is standaard van het merk Growatt. De optimizers die optioneel worden aangeboden zijn van het merk SolarEdge. Bij de keuze van de fabrikanten van de panelen, omvormers en optimizers is ook gelet op duurzaamheid.

  • Wat bespaar ik met zonnepanelen van Greenchoice?

   De eenmalige investering voor een pakket van 10 zonnepanelen inclusief omvormer, bekabeling en installatie is € 4.000 (exclusief eventuele meerkosten). Hiermee bespaar je jaarlijks al snel € 500,- , met een terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar. De levensduur van de zonnepanelen is ca. 25 jaar en dat betekent dat je nog 18 jaar kunt genieten van gratis zonnestroom! Omdat je de btw op de panelen en de installatie kunt terugvragen bij de Belastingdienst, betaal je netto ongeveer € 3.300 voor dit pakket. Greenchoice biedt je gratis ondersteuning aan bij het terugvragen van de BTW.

  • Is er subsidie beschikbaar?

   De landelijke subsidiepot voor zonnepanelen is helaas leeg. Wel bieden sommige gemeenten of provincies subsidies of duurzaamheidsleningen aan waar zonnepanelen soms ook onder vallen. Op www.energiesubsidiewijzer.nl kun je opzoeken welke regelingen voor jou van toepassing kunnen zijn.

   Stimulering Volkshuisvesting verstrekt uit het Nationaal Energiebespaarfonds de Energiebespaarlenings. De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan je eigen huis te kunnen financieren. Kijk voor meer informatie op www.ikinvesteerslim.nl.

  • Moet ik met mijn energiecontract overstappen naar Greenchoice om deel te nemen?

   Nee hoor, dat is niet nodig. Je kunt deelnemen zonder over te stappen. Je energiecontract bij je huidige energieleverancier loopt gewoon door, ook nadat de zonnepanelen zijn geïnstalleerd.

   Overstappen mag natuurlijk wel en kan ook zeker interessant zijn! Kies hier voor 100% zonnestroom van Greenchoice.

  • Hoe zit het met de BTW Teruggave Service van Greenchoice?

   De genoemde pakketprijzen op de site zijn inclusief btw. Deze btw kun je echter terug vragen wat een extra besparing van honderden euro’s op kan leveren. Je bent namelijk volgens een uitspraak van het Europees hof van Justitie ondernemer omdat je stroom opwekt. Je kan daarom btw terugvragen op de aanschaf van de panelen en je bent btw-plichtig over de stroom die je produceert en terug levert aan het net.

   Wanneer je ervoor kiest zonnepanelen aan te schaffen via slimwoner, dan regelt Greenchoice de btw-teruggave voor je. Je geeft hiervoor jouw persoonlijke gegevens door aan het accountantskantoor waar Greenchoice mee samenwerkt, en ga je via een online verbinding akkoord met de opgestelde btw-aangifte. Het accountantskantoor regelt ook het verzoek tot ontheffing van de volgende aangiften in de periode daarna. Alles wordt, geheel gratis, voor je geregeld.

Alle veelgestelde vragen
Mogelijk gemaakt door:
Geleverd door
 • sponsor
 • sponsor
 • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]