Stroomranking

Hoe groen is jouw stroom?

Wil je weten hoe groen jouw stroomleverancier is? Of wil je overstappen naar een echt groene leverancier, maar weet je niet wie je moet kiezen?

Natuur & Milieu doet ieder jaar onderzoek naar de duurzaamheid van alle Nederlandse elektriciteitsleveranciers. Het onderzoek wordt uitgevoerd samen uit met Consumentenbond, Greenpeace en WISE. In de ranglijst zie je welke leveranciers echt groen zijn en welke teleurstellend scoren op duurzaamheid. Scoort jouw energieleverancier onder de maat? Overstappen kan op ieder moment via de energievergelijker van WISE.

Duurzaamheid

Bij het opstellen van de ranglijst kijken we naar de duurzaamheid van:

  • Investeringen
  • Inkoop
  • Levering

Op basis van deze informatie zijn de energieleveranciers beoordeeld met een eindcijfer. In de stroomranking zie je heel snel wie de voorlopers zijn op het gebied van duurzaamheid en welke organisaties achterblijven. De stroomranking geeft een inkijkje in de elektriciteitsmarkt en stimuleert leveranciers en consumenten om duurzame keuzes te maken. Zie je jouw energieleverancier in de oranje of rode cijfers? Maak het verschil en stap over naar een van de koplopers op de lijst!

Verduurzaming gaat in slakkentempo

De gemiddelde score voor de leveranciers is, net als in 2018, een 6,3. Het aantal leveranciers dat een acht of hoger scoort op de consumentenmarkt is gelijk gebleven: elf van de 31. EasyEnergy, Vrijopnaam, Energie VanOns, Pure Energie en Om scoren een 10.

Met wederom een gemiddelde score van een 6,3 kunnen we vaststellen dat de verduurzaming van het energieaanbod op de Nederlandse stroommarkt in een slakkentempo gaat. Wat ook opvalt aan de lijst is dat geen enkele nieuwe energieleverancier op de markt een voldoende scoort.

stroomranking 2019

Overstappen naar echt groene stroom

Wat kun jij doen? Scoort jouw energieleverancier een onvoldoende? Overstappen kan op ieder gewenst moment, bijvoorbeeld via de energievergelijker van Wise.

 

 

 

Mede mogelijk gemaakt door:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor