Stroomranking

Hoe groen is jouw stroom?

Wil je weten hoe groen jouw stroomleverancier is? Of wil je overstappen naar een echt groene leverancier, maar weet je niet wie je moet kiezen?

Natuur & Milieu doet ieder jaar onderzoek naar de duurzaamheid van alle Nederlandse elektriciteitsleveranciers. Het onderzoek wordt uitgevoerd samen uit met Consumentenbond, Greenpeace en WISE. In de ranglijst zie je welke leveranciers echt groen zijn en welke teleurstellend scoren op duurzaamheid. Scoort jouw energieleverancier onder de maat? Overstappen kan op ieder moment via de energievergelijker van WISE.

Duurzaamheid

Bij het opstellen van de ranglijst kijken we naar de duurzaamheid van:

  • Investeringen
  • Inkoop
  • Levering

Op basis van deze informatie zijn de energieleveranciers beoordeeld met een eindcijfer. In de stroomranking zie je heel snel wie de voorlopers zijn op het gebied van duurzaamheid en welke organisaties achterblijven. De stroomranking geeft een inkijkje in de elektriciteitsmarkt en stimuleert leveranciers en consumenten om duurzame keuzes te maken. Zie je jouw energieleverancier in de oranje of rode cijfers? Maak het verschil en stap over naar een van de koplopers op de lijst!

Deel stroomleveranciers blijft ‘greenwashen’

Nog steeds doet een groot deel van de stroomleveranciers in Nederland zich groener voor dan ze zijn. Twee derde van hen krijgt een lager cijfer voor de stroom die ze inkopen dan voor de stroom die ze leveren aan hun klanten.

54 stroomleveranciers werden beoordeeld op  investeringen, inkoop en levering van stroom, voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. De resultaten leiden tot een rapportcijfer voor duurzaamheid. Voor de zakelijke markt is dat gemiddeld een 5,0. De consumentenleveranciers doen het een stuk beter, met een gemiddelde van 6,8.

Bekijk de Stroomranking

Overstappen naar echt groene stroom

Wat kun jij doen? Scoort jouw energieleverancier een onvoldoende? Overstappen kan op ieder gewenst moment, bijvoorbeeld via de energievergelijker van Wise.

 

 

 

Mede mogelijk gemaakt door:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor