Waarom een duurzame warmte campagne?

Het is tijd om de overstap te maken van aardgas naar duurzamere warmtebronnen. Duurzame warmteoplossingen zoals warmtepompen en zonneboilers worden steeds populairder. Maar waarom is dit eigenlijk belangrijk?

Waarom voert Natuur & Milieu deze campagne?

We werken aan een gezonde, duurzame en mooie wereld. Een wereld waarin je prettig, comfortabel en duurzaam woont. In een duurzame wereld is geen vervuiling. De steden zijn schoon en gezond. De natuur is rijk. Voor de verduurzaming van Nederland is het van groot belang om minder aardgas en kolen te gebruiken. Dat kan als huishoudens en bedrijven veel zuiniger omgaan met energie en zelf schone energie opwekken. Want er wordt geen energie verspild in een duurzame wereld. De woningen lekken geen energie of warmte meer.

Met hart en ziel werken we aan tal van projecten op het gebied van energiebesparing, duurzame elektriciteit, duurzame biobrandstoffen en effectief klimaatbeleid. Dit doen we vaak samen met bedrijven en organisaties die ook een klimaatvriendelijke economie willen en die niet willen wachten op de overheid.

Natuur & Milieu wijst je graag de weg. Met gefundeerd en vooral onafhankelijk advies, zodat je zeker weet dat je echt duurzaam bezig bent. Door het je gemakkelijk te maken en regelwerk uit handen te nemen. En door een uitstekend aanbod uit te onderhandelen bij betrouwbare partijen.

Lees meer over de visie van Natuur & Milieu op een gezonde, mooie en duurzame wereld en de rol van energie daar in.

Dag gas…

Het is waarschijnlijk geen nieuws voor je: klimaatverandering wordt veroorzaakt door de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen. Het is momenteel de grootste bedreiging voor het milieu. De temperatuur op aarde stijgt en bovendien is de gasvoorraad eindig: over twintig jaar is het Groningse gas waarschijnlijk op. Maar door je huis goed te isoleren en te kiezen voor duurzame manier om te verwarmen kan je gasverbruik tot 0 dalen.

Veel woningen in Nederland worden nu nog verwarmd met gas. Bij de verbranding van gas voor warm water of verwarming komt CO2 vrij; ongeveer 1,8 kilogram per kubieke meter. Een gemiddeld huishouden stoot hiermee jaarlijks al gauw 2880 kilogram CO2 uit. Zo is in de woongebieden het verwarmen op gas de grootste bron van CO2-uitstoot.

We moeten dus de overstap maken van aardgas naar alternatieve warmtebronnen. Manieren om CO2-arm te verwarmen zijn talrijk. Dit kan bijvoorbeeld via een warmtenet zoals stadswarmte, die aangesloten is op een duurzame bron (geothermie of duurzame restwarmte), een Warmte-Koude-Opslag (WKO), via een warmtepomp of via een zonneboiler.

Hallo warmtepomp en zonneboiler!

Duurzame warmteoplossingen zoals warmtepompen en zonneboilers worden steeds populairder. Bovendien is er nu subsidie beschikbaar, wat de aanschaf nog aantrekkelijker maakt. Wil jij deze nieuwe manier van verwarmen ontdekken en toepassen in je eigen huis? Dan maakt Natuur & Milieu het je gemakkelijk. Met een persoonlijk advies en door je in contact te brengen met de beste experts. Hierdoor weet je dat je de juiste keuze maakt. Voor jezelf én voor de wereld. Bekijk snel ons aanbod voor een eigen warmtepomp of zonneboiler.

Naar het aanbod
Mede mogelijk gemaakt door:
Kennispartner:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]