Zonnepanelen huren

Wil je direct op je energierekening besparen, zonder dat je vooraf moet investeren? Dan is zonnepanelen huren iets voor jou. Ook wanneer je het niet ziet zitten te moeten lenen of omdat je niet de eigenaar bent van je woning is het huren van zonnepanelen een goede optie. Het grootste voordeel van zonnepanelen huren is dat je vanaf dag 1 kunt profiteren van de energie die de zonnepanelen opleveren, zonder terugverdientijd.

Waarom zonnepanelen huren?

Zonnepanelen kopen levert voor de eigenaar het meeste op, meer dan wanneer je zonnepanelen huurt. Wanneer je de (financiële) mogelijkheden hebt raden we aan zonnepanelen te kopen. Wanneer dit niet het geval is en je toch energie wilt opwekken met zonne-energie, is zonnepanelen huren een zeer goede optie. Je betaalt dan maandelijks huur voor de zonnepanelen op je eigen dak, welke lager zijn dan de maandelijkse opbrengst. Hierdoor maak je winst en draag je bij aan een schoner milieu. Is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, wil je liever geen onderhoud aan (eigen) panelen op je dak maar wel zonne-energie opwekken? Dan is zonnepanelendelen voor jou een goede optie.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op schuine en platte daken worden geïnstalleerd, zolang de dakconstructie sterk genoeg is om de zonnepanelen te kunnen dragen. Globaal geldt hiervoor dat als het dak één mens kan dragen, het dak sterk genoeg is voor zonnepanelen. Toch zijn er uitzonderingen: je kunt geen zonnepanelen plaatsen via Slimwoner als je dak met riet bedekt is, asbest bevat of een plat dak is waarbij zachte isolatie is gebruikt als dakbedekking.

Daarnaast is het ook van belang dat er voldoende direct zonlicht op het dak komt. Als het dak in de herfst of lente voor meer dan 18 uur in schaduw is gehuld dan is het waarschijnlijk niet rendabel om zonnepanelen te plaatsen. Om deze reden is ook de oriëntatie van het dak van belang. Om rendabel te zijn moet het dak een oriëntatie hebben tussen het zuidwesten en het zuidoosten.

Gemakkelijke plaatsing van zonnepanelen

De plaatsing van zonnepanelen verloopt niet anders wanneer je zonnepanelen koopt of wanneer je ze huurt. Het plaatsen ervan lijkt misschien ingewikkelder dan het daadwerkelijk is. De monteur komt thuis bij je langs om de dakconstructie te bekijken. Hierbij kijkt hij naar mogelijke obstakels, of het dak de zonnepanelen kan dragen en hoeveel zonnepanelen op het dak passen. Na dit bezoek wordt een offerte op maat gemaakt waarna de activiteiten van start kunnen gaan. Wat er precies op je dak gebeurt is te zien in dit filmpje.

Wat is het aanbod?

Natuur & Milieu werkt met partner KiesZon van Greenchoice waar je gemakkelijk zonnepanelen  kunt huren. Je moet hiervoor een geschikt dak hebben én eigenaar zijn van je woning. Je betaalt geen installatiekosten en huurt de panelen al vanaf €33,- per maand. Dit is inclusief de opbrengstgarantie. Er geldt een borg van €25,-.

Zonnepotentie op jouw dak 

Ligt jouw dak op een gunstige plek om zonnepanelen op te leggen? Via onze Zonnewijzer kun je dit berekenen. Even je postcode invullen en je weet al hoeveel zonnepanelen je kan neerleggen, wat de eenmalige investering is en de zonne-energie opbrengst van jouw dak.

 

Mede mogelijk gemaakt door:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor