Hoe zonnig is jouw huis?

Hoe meer de zon schijnt, hoe meer jij kunt opwekken. Word wijs met de zon en gebruik haar energie! Samen met Greenchoice heeft Natuur & Milieu een eerlijk aanbod van kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen. Is jouw dak niet geschikt? Doe onze Zonnewijzer en ontdek welke vorm van zonnestroom het meest geschikt is voor jouw situatie.

Vraag een offerte aan

Ons aanbod met Greenchoice:

 • Je krijgt van Greenchoice een opbrengstgarantie. Is je opbrengst van de eerste vijf jaar meer dan 5% lager dan geschat? Dan ontvang je van Greenchoice het verschil.
 • Greenchoice werkt alleen met gecertificeerde installateurs.
 • Gratis BTW-service t.w.v. € 135 (excl. BTW) en krijg de BTW over de aanschaf terug.
 • Profiteer tot 2023 van de salderingsregeling.
Vraag een offerte aan
/
  • Hoe berekent Natuur & Milieu het aantal zonne-uren?

   In dit overzicht is te zien hoe Natuur & Milieu tot de berekeningen komt.

  • Wat houdt een zonnepanelenaanbod via Natuur & Milieu in?

   Kies je voor zonnepanelen via Natuur & Milieu, dan kies je voor zonnepanelen zonder zorgen: kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen met een hoog rendement. De pakketten zijn voordelig omdat het een collectieve inkoopactie is. Daarnaast wordt alles voor je geregeld. Van een offerte op maat tot een vakkundig installatie en aftersalesservice. Wij hebben een leverancier geselecteerd die producten van gegarandeerde kwaliteit levert, inclusief duurzame productie. Met deze actie is het ook mogelijk om zonnepanelen aan te schaffen als je een moeilijk dak hebt. Bovendien heb je de keus uit blauwe en zwarte panelen.

  • Waarom organiseert Natuur & Milieu dit aanbod?

   Natuur & Milieu werkt samen met mensen, bedrijven en overheden aan een gezonde en duurzame wereld. We zoeken en bieden oplossingen die een duurzaam leven leuk en makkelijk maken.

   Na honderdvijftig jaar afhankelijk te zijn geweest van fossiele brandstoffen en elektriciteit uit grote energiecentrales stappen we over op hernieuwbare energie, die veel vaker dan nu lokaal wordt opgewekt. Dit is hard nodig om de uitstoot van broeikasgassen drastisch terug te brengen en schadelijke klimaatverandering te voorkomen. Om een bijdrage te leveren aan de transitie richting hernieuwbare, lokaal opgewekte energie organiseert Natuur & Milieu dit aanbod. Met zonnepanelen kunnen mensen zelf bijdragen aan meer duurzame energie. Met het aanbod wil Natuur & Milieu mensen stimuleren om te kiezen voor zonnepanelen.

  • Waarom zou ik gebruik maken van dit aanbod via Natuur & Milieu?

   Zonnepanelen op je dak is een slimme keuze. Je produceert je eigen duurzame energie en draagt bij aan een duurzame wereld. Bovendien zijn zonnepanelen goed voor je portemonnee. Je energierekening wordt een stuk lager en je hebt de investering al binnen een aantal jaar terugverdiend.

   Kies je voor zonnepanelen via Natuur & Milieu, dan kies je voor zonnepanelen zonder zorgen. Wij bieden een totaalpakket inclusief installatie en de aanpassing van de meterkast. We bieden kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen aan. De fabrikanten van de panelen, omvormers en optimizers zijn daarnaast op duurzaamheid gecontroleerd door Natuur & Milieu. De leverancier controleert steekproefsgewijs de kwaliteit van de installaties achteraf zodat je ook daarvoor een waarborg hebt.

  • Met welke partijen werkt Natuur & Milieu samen in deze campagne?

   De zonnepalen worden geleverd via onze partner Greenchoice.

  • Is het aanvragen van een offerte gratis?

   Het aanvragen van een offerte op maat is gratis.

   Een offerte op maat bestaat uit:

   • Een telefonisch consult
   • Een analyse van je huidige stroomverbruik en eigen opwekcapaciteit
   • Een gespecificeerde configuratie op basis professionele lucht en straat foto’s
   • Een rendementsberekening

   Mocht je een eenvoudige vergelijking willen maken dan kun je hier onze producten, garanties en prijzen downloaden.

  • Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

   Raadpleeg onze dakcheck om te bekijken of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen.

   Wanneer je een maatwerkofferte aanvraagt, meet een adviseur je situatie op afstand in. Daarbij wordt gelet op de volgende dingen:

   1. Hoe meer zonlicht op de panelen valt, hoe hoger de opbrengst. Een dak op het zuiden is ideaal, maar een ligging op het oosten of westen is vaak ook mogelijk. Daken die gelegen zijn op het noorden of daken met schaduw zijn minder interessant, doordat de opbrengst veel lager is.
   2. De kleinste installatie die je kunt kiezen bij Greenchoice, bestaat uit vier panelen. Deze moeten allemaal in dezelfde hoek naar de zon geplaatst worden; over het algemeen op één dakoppervlak dus. Daarvoor heb je minimaal 20 m2 vrij dakoppervlak nodig (bij een schuin of plat dak). De afmetingen van de panelen zijn: 1 meter bij 1 meter 65 centimeter.
   3. Het oppervlak moet vrijwel zonder schaduw zijn. De feitelijke opbrengst van de installatie wordt bepaald door de ‘zwakste schakel’ in het systeem: het paneel met de laagste opbrengst. Dus als één zonnepaneel in de schaduw ligt, daalt de productie van alle andere panelen die daar rechtstreeks mee verbonden zijn.

   In veel gevallen is het dan verstandig om tegen een meerprijs optimizers aan te schaffen. Hiermee optimaliseert je de opbrengst per paneel, ook als een paneel gedeeltelijk in de schaduw ligt.

Meer veelgestelde vragen over zonnepanelen
Mogelijk gemaakt door:
Geleverd door:
 • sponsor
 • sponsor
 • sponsor
[gravityform id="38" title="false" description="false"]